Societat

Guardonen Tossa i Pals per la recollida selectiva de vidre

Els dos municipis van rebre ahir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Reclamen més recursos a l’Agència de Residus de Catalunya

Els municipis de Tossa de Mar i Pals van ser guardonats ahir amb la Bandera Verda d’Ecovidrio pels resultats obtinguts en el reciclatge de vidre aquest estiu. Dels dinou municipis turístics de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Girona que van participar en el concurs d’Ecovidrio –una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a l’Estat espanyol–, Tossa de Mar i Pals han quedat primers en haver aconseguit incrementar el reciclatge de vidre respecte de l’estiu anterior en un 57% en el primer cas i en un 40% en el segon. En l’acte de lliurament dels guardons, que es va celebrar ahir als hotels Ultònia de Girona, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va destacar la tasca exemplar duta a terme pels dos ajuntaments gironins. “Això és el que voldria per a tots els municipis de Catalunya. Si fos així, l’Agència ja podria plegar”, va manifestar Tost. En la seva intervenció, l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, va aprofitar per reclamar a Tost més recursos adduint l’elevat cost que representa la prestació del servei en els municipis turístics. “Demanem a l’Agència de Residus que doni suport als pobles de la Costa Brava en la seva lluita per preservar-la”, va dir Colom. Una demanda que també va fer seva l’alcalde de Pals, Carles Pi. Un cop acabat l’acte, Tost va indicar que no s’ha previst cap aportació extraordinària als municipis turístics i va recordar les línies d’ajut existents en relació amb la millora de les deixalleries i el foment de la recollida selectiva. “Hem de fer entendre al món local i als veïns que cal pagar el cost just del servei”, va afirmar.

LA XIFRA

57
per cent
d’increment de recollida selectiva de vidre es va registrar aquest estiu a Tossa en comparació amb el 2018

Un 15% més de tones d’envasos que el 2018

En els municipis gironins que han pres part en aquesta iniciativa –Palamós, Castell-Platja d’Aro i Sant Pere Pescador també van obtenir un reconeixement– es van recollir entre juny i setembre 2.921 tones d’envasos de vidre. Això representa un increment mitjà del 15% de tones d’envasos de vidre respecte a l’any passat, el doble que a tot Catalunya. La gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, va manifestar: “S’ha fet molta feina.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona