Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Creua un nou front

El pas d’una nova línia frontal farà augmentar la nuvolositat arreu fins dilluns al migdia i augmentarà el risc de ruixats sobretot al Pirineu i al nord-est

L’ambient continuarà fred

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Al llarg de la tarda de diumenge i fins dilluns a migdia, el pas d’una nova línia frontal farà augmentar la nuvolositat arreu, però serà sobretot cap al Pirineu i a les comarques del nord-est on hi haurà més risc de ruixats. L’ambient es mantindrà fred, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Dilluns el cel estarà molt ennuvolat o cobert de matinada i entre mig i molt ennuvolat durant el matí. A partir de migdia la nuvolositat minvarà progressivament de nord a sud i el cel tendirà a quedar serè o poc ennuvolat en general, malgrat que a punts de l’altiplà Central i al vessant nord del Pirineu persistiran alguns estrats baixos que deixaran el cel mig ennuvolat.

De matinada s’espera precipitació feble i dispersa en general, si bé a l’extrem nord-est del territori serà localment moderada i no es descarta que vagi acompanyada de tempesta. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.000 metres, localment més baixa al Massís de l’Albera. A més, a la tarda no es descarta algun ruixat local i feble al sector central del litoral. Les acumulacions de precipitació seran minses o localment poc abundants.

La temperatura mínima pujarà lleugerament o moderadament a la meitat est del territori, baixarà lleugerament a la meitat sud del litoral i del prelitoral i es mantindrà similar a la resta del país. Se situarà entre -5 i 0 ºC al Pirineu, entre -3 i 2 ºC al Prepirineu, entre -1 i 4 ºC a la depressió Central, entre 0 i 5 ºC al prelitoral i entre 3 i 8 ºC al litoral. La màxima experimentarà un descens lleuger en general: se situarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, localment més baixa a l’altiplà Central, i entre 10 i 15 ºC a la resta del país.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia