Societat

Molt camí per fer en els drets dels infants

Càritas ha desenvolupat 73 serveis destinats a la infància, ha atès 1.132 llars i s’ha coordinat amb 88 centres per lluitar contra la desigualtat

La Convenció dels Drets de la Infància ha complert 30 anys. És una bona oportunitat per divulgar-ho, per prendre consciència del repte de protegir i promoure uns drets sovint vulnerats. Una ocasió per revisar quin és el tracte que donem als infants.

Els infants han de gaudir d’aquells elements materials i espirituals que els permetin créixer amb plenitud; d’un nom i una nacionalitat; d’uns pares que els estimin, que tinguin un treball decent i puguin cuidar la família; d’una alimentació adequada; d’una salut ben atesa; d’una educació en igualtat d’oportunitats i una formació que els prepari per al futur; del respecte a la seva intimitat i vida privada; de la possibilitat de participar en les decisions que els afectin; de la possibilitat d’expressar-se lliurement; de la llibertat de pensament, consciència i religió amb l’acompanyament dels pares o tutors; de la possibilitat d’associar-se i reunir-se amb altres lliurement; d’una informació plural que ajudi al seu benestar; de protecció contra tota forma de violència o abús; de protecció internacional en cas de perill; d’un nivell de vida adequat al seu desenvolupament; de la pròpia cultura, religió i llengua; del descans, l’esplai, el joc i l’esbarjo; de la possibilitat de participar en la vida cultural i artística; de protecció contra l’explotació econòmica, laboral o sexual i de la xacra de la droga; de protecció contra el tràfic de persones o tractes inhumans o degradants; d’una terra, unes aigües i uns vents nets, i d’un planeta amb futur; de protecció social i acolliment quan estan desvalguts; d’una societat que respecti els altres i de ser feliços.

Aquest any, Càritas ha desenvolupat 73 serveis a Girona destinats a infància i família. Aquests projectes abasten aspectes com l’acompanyament i el suport educatiu, el lleure inclusiu, la pràctica artística, l’acció comunitària amb famílies o el reptes que planteja la convivència durant l’adolescència. Càritas ha atès 1.132 llars amb infants i s’ha coordinat amb 88 centres educatius per lluitar contra la desigualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona