Societat

Molt camí per fer en els drets dels infants

Càritas ha desenvolupat 73 serveis destinats a la infància, ha atès 1.132 llars i s’ha coordinat amb 88 centres per lluitar contra la desigualtat

La Convenció dels Drets de la Infància ha complert 30 anys. És una bona oportunitat per divulgar-ho, per prendre consciència del repte de protegir i promoure uns drets sovint vulnerats. Una ocasió per revisar quin és el tracte que donem als infants.

Els infants han de gaudir d’aquells elements materials i espirituals que els permetin créixer amb plenitud; d’un nom i una nacionalitat; d’uns pares que els estimin, que tinguin un treball decent i puguin cuidar la família; d’una alimentació adequada; d’una salut ben atesa; d’una educació en igualtat d’oportunitats i una formació que els prepari per al futur; del respecte a la seva intimitat i vida privada; de la possibilitat de participar en les decisions que els afectin; de la possibilitat d’expressar-se lliurement; de la llibertat de pensament, consciència i religió amb l’acompanyament dels pares o tutors; de la possibilitat d’associar-se i reunir-se amb altres lliurement; d’una informació plural que ajudi al seu benestar; de protecció contra tota forma de violència o abús; de protecció internacional en cas de perill; d’un nivell de vida adequat al seu desenvolupament; de la pròpia cultura, religió i llengua; del descans, l’esplai, el joc i l’esbarjo; de la possibilitat de participar en la vida cultural i artística; de protecció contra l’explotació econòmica, laboral o sexual i de la xacra de la droga; de protecció contra el tràfic de persones o tractes inhumans o degradants; d’una terra, unes aigües i uns vents nets, i d’un planeta amb futur; de protecció social i acolliment quan estan desvalguts; d’una societat que respecti els altres i de ser feliços.

Aquest any, Càritas ha desenvolupat 73 serveis a Girona destinats a infància i família. Aquests projectes abasten aspectes com l’acompanyament i el suport educatiu, el lleure inclusiu, la pràctica artística, l’acció comunitària amb famílies o el reptes que planteja la convivència durant l’adolescència. Càritas ha atès 1.132 llars amb infants i s’ha coordinat amb 88 centres educatius per lluitar contra la desigualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia