Societat

Els bombers fan 119 serveis pel vent a Catalunya, amb 68 només al Camp de Tarragona

Protecció Civil va activar el divendres l’alerta del pla Ventcat per les previsions de ventades el cap de setmana

Els Bombers de la Generalitat han fet fins a 119 serveis a Catalunya a causa del vent fins a les vuit del vespre d’aquest dissabte, 68 de les quals només al Camp de Tarragona. A més, el cos també ha fet 28 actuacions a la regió d’emergències sud, 8 a la nord i 13 a les Terres de l’Ebre.

Protecció Civil, que ja va activar el divendres l’alerta del pla Ventcat per les previsions de ventades el cap de setmana, ha informat que fins a les 5 de la tarda s’han rebut 123 trucades al 112 i, encara que han apuntat que l’episodi va a la baixa a Ponent, alerten que es manté al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

De fet, han avisat que fins la mitjanit el vent s’intensificarà al Baix Camp, Montsià i Baix Ebre, i durant la nit es reforçarà al Tarragonès, Alt Camp i Alt i Baix Penedès.

Protecció Civil també ha apuntat que a poblacions com el Mas de Barberans, al Montsià, s’han arribat a registrar ratxes de vent de 119,5 km/h, mentre que a Montroig del Camp han estat de 99 km/h. Segons Protecció Civil les ratxes de vent estan incrementant i s’han registrat xifres de 85 km/h a Font-rubí, 77 km/h a El Vendrell, 83 km/h a Alguaire, 93 km/ h a El Perelló i 62 km/h al Port de Barcelona.

Pel que fa als serveis dels Bombers, el cos ha explicat que els treballs han estat principalment per caiguda d’arbres, branques, pancartes, decoració nadalenca i planxes metàl·liques de benzineres, amb cap persona ferida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia