Societat

Open Arms rebrà el XL Premi per la Pau

El guardó reconeix la tasca humanitària de l’ONG al Mediterrani

La investigació a Salvini pel cas de l’‘Open Arms’ arriba al tribunal que jutge els parlamentaris italians

Open Arms rebrà el dijous 12 de desembre el XL Premi per la Pau concedeix l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE).

L’ONG fundada per Òscar Camps rebrà un guardó de 5.000 euros, aportats per la Diputació de Barcelona, en reconeixement a la tasca humanitària que l’entitat ha desenvolupat al Mediterrani, on ha rescatat milers de persones en alta mar.

També es premia la denúncia realitzada des de l’entitat per fer visibles les vulneracions de drets humans que es produeixen en els països d’origen dels migrants que creuen la Mediterrània en embarcacions i condicions precàries.

L’ANUE atorga aquest guardó des del 1980 per reconèixer una obra individual o col·lectiva, una trajectòria personal o d’una entitat que destaqui pel seu treball per la defensa d’una solució pacífica dels conflictes i dels Drets Humans, les llibertats fonamentals i a favor d’un desenvolupament sostenible.

Salvini, al tribunal

La investigació a l’exministre d’Interior italià Matteo Salvini per l’acusació de segrest al vaixell d’Open Arms arran de la prohibició d’entrar en aigües italianes durant 20 dies amb 147 nàufrags a bord ha arribat al tribunal encarregat dels processos que afecten els parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia