Societat

Protecció Civil manté l’alerta del pla Inuncat

El 112 atén 521 trucades per 379 incidents relacionats amb el temporal, 190 a Barcelona

Els Bombers han fet un centenar de sortides relacionades amb la llevantada

Protecció Civil ha decidit mantenir l’alerta del pla Inuncat per la persistència de les pluges i per la mala mar almenys fins aquest dijous al matí a les comarques de Barcelona i Girona. En canvi, ha rebaixat a la fase de prealerta el pla Ventcat un cop passada la part més forta del front de ventades que afecta la franja litoral.

El telèfon d’emergències 112 ha atès fins a les 6 del matí 521 trucades per 379 incidents relacionats amb el temporal, 190 des de Barcelona, 27 des de Badalona i 27 des de Sant Cugat del Vallès. Les trucades s’han produït per inundacions de baixos i caiguda de branques, principalment. Hi ha 800 abonats sense llum a l’Aldea

Al marge d’això, no es registren incidències rellevants per les pluges. Hi ha dues carreteres secundàries tallades: la GI-541 a Torroella de Montgrí i la GI-644 a Forallac. S’han acumulat 119 litres per metre quadrat a Alcanar, 118 a Girona, 107 a Santa Coloma de Farners, 100 a Sant Cugat i 85 al Raval de Barcelona.

Es registren retards d’entre 15 i 20 minuts a la línia R1 per condicions meteorològiques adverses entre Vilassar i Mataró, que provoquen una avaria de senyalització en aquest tram.

Els Bombers de la Generalitat han fet un centenar de sortides arreu de Catalunya relacionades amb la llevantada que durant tot aquest dimecres ha assolat bona part del país.

La majoria han estat per acumulacions d’aigua i inundacions de baixos, però també ha calgut retirar branques i objectes caiguts a causa del vent. La comarca més afectada ha estat la del Vallès Occidental, segons indica el cos d’emergències.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que els rius han reaccionat des de primera hora de la tarda de dijous, amb un creixement sostingut però no sobtat del Ter, el Muga, el Fluvià, el Daró, l’Onyar, la Tordera, el Besòs i el Llobregat. Els majors augments de cabal s’han donat a la part alta de la Tordera, i a la part més propera a la desembocadura del Besòs i el Llobregat, que baixen força carregats, sense perill de moment.

El Muga i el Fluvià han tingut un creixement limitat, mentre el Ter, el Gurri i la Riera Major, han tingut un creixement superior fora de perill de moment. L’embasament de Foix està sobreeixint 7 metres cúbics per segon, ja que es trobava força ple, sense significar cap perill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia