Societat

Trànsit fa una crida a la “moderació” i la “precaució” a la carretera coincidint amb l’operació sortida pel pont

Gendrau demana “prendre consciència” i no fer ús del mòbil i assegurar-se de portar el cinturó i cordar-se bé el casc

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, fa una crida a la “moderació” i la “precaució” a la carretera coincidint amb l’inici de l’operació sortida pel pont de la Constitució, que es preveu a partir de les tres d’aquesta tarda. En una atenció als mitjans, ha demanat respectar els límits de la velocitat i “prendre consciència” en el no ús del mòbil ja que estar-ne pendent augmenta les distraccions. D’altra banda, també ha alertat de la importància de la seguretat “passiva” i ha recordat que cal dur el cinturó i cordar-se bé el casc en el cas de les motos i que aquest sigui d’una talla adequada.

Gendrau també ha avisat que un percentatge “elevat” dels accidents i les víctimes mortals tenen lloc el diumenge a la tarda, durant l’operació tornada. “Sabem que estar en una retenció porta a una conducció més agressiva”, ha dit, demanant “paciència”.

Pel que fa a les condicions meteorològiques, Gendrau ha explicat que la previsió d’un temps “més estable” de cara al cap de setmana provocarà “més mobilitat”, tant de vehicles que vagin al Pirineu com també de motoristes.

465.000 vehicles

Durant l’atenció als mitjans, el director del SCT també ha recordat que es calcula que uns 465.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona pel pont de la Constitució.

Les sortides es preveuen entre les 15 hores d’aquest dijous i les 15 hores de divendres mentre que s’estima que prop de la meitat dels que surtin de l’àrea metropolitana tornaran entre les 12 i les 24 hores de diumenge.

Tot depenent de la meteorologia, s’espera que les principals afectacions viàries de sortida siguin el dijous a la tarda i el divendres al matí com inici del pont i la C-16, C-17, C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants de l’operació sortida.

El divendres pot ser especialment complicat” per l’inici del Mercat Medieval de Vic. També se celebra la Fira de l’Avet d’Espinelves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia