Societat

Tradicions

Dinars i sopars d’empresa per Nadal

Un àpat de companys

Aquesta setmana és en la que es fan més sopars d’empresa a Catalunya. El dia que n’hi ha més d’organitzats és el proper dia 20

Cada vegada més, les empreses grans intenten oferir un plus als empleats, sigui un sopar amb música o algun espectacle

Molts dinars s’han substituït per sopars per, després, poder anar de copes

Els sopars d’empreses amb molta gent es reserven amb, fins i tot, sis mesos d’antelació

Aquests dijous i divendres passat van ser dies difícils per trobar taula en algun restaurant si no havies reservat. Passarà el mateix pràcticament cada dia d’aquesta setmana i, sobretot, el divendres 20. Són les dates escollides per fer la majoria de dinars i sopars de Nadal d’empresa, un costum ja consolidat que, any rere any, fa seure en una taula els companys de feina amb els seus caps per, al voltant d’una taula, celebrar les festes d’hivern i establir relacions al marge dels maldecaps laborals del dia a dia.

Aquest dijous, un dels grups que sopava i s’ho passava bé al restaurant Ocaña de la plaça Reial de Barcelona eren els treballadors de Both (People&Comms), una empresa catalana de comunicació que va ocupar dues taules. Van ser rebuts per la Manuela i, un cop asseguts, a banda de menjar i copes, van poder gaudir de música en directe. També aniran a l’Ocaña, el dia 20, els treballadors d’Ability Pharma, una empresa de biotecnologia que té la seva seu al parc tecnològic del Vallès, a Cerdanyola. Albert Marofà ha estat, per segon any consecutiu, l’encarregat d’organitzar l’àpat de Nadal d’aquesta empresa. “Sempre havíem fet un dinar, però l’any passat vam decidir fer un sopar. I aquest any també. Així podem allargar una mica més la festa”, explica. Aquest és un dia ideal “per sortir una mica de l’ambient laboral amb els companys de feina” i conèixer-se més, diu i opina que “va molt bé”: “A tots ens agrada molt.” Han tornat a triar l’Ocaña perquè l’any passat s’ho van passar molt bé i han decidit tornar-hi. “Al local, els cambrers ja van vestits de drag queens i, a més, hi ha música en directe. Mentre sopes, ja hi ha festa i et pots allargar al local fins ben passada la una de la matinada. Aleshores, només surts i al voltant hi ha molts bars. Que un bar és ple? Doncs anem a un altre, però la festa ja l’hem feta”, explica Marofà, que recorda que, algun altre any i empesos perquè quatre treballadors de l’empresa són dels Maresme, havien anat a dinar a un restaurant de Montgat, però que, després, en sortir, hi havia poca oferta d’oci. “Els de Barcelona, que som majoria, vam fer una mica de pressió i ja l’any passat vam fer el sopar al centre de la ciutat.” Seran 15, els treballadors i un parell de persones que, si bé no són de plantilla, són assessors i és com si ho fossin. Han triat un menú de 40 euros: uns entrants per compartir, un segon plat, postres, cafè i copa. “I festa!” A l’Ocaña, el dia 20 es trobaran el restaurant ple de gom a gom. “La veritat és que s’ha d’encarregar amb temps”, diu Marofà.

“Molts grups grans ja tenen reservat des de l’estiu”, explica la Muriel, la responsable d’organitzar els esdeveniments d’aquest popular restaurant, un dels que té més capacitat del centre de Barcelona. “Per exemple, un dia d’aquests tenim un grup de 300 persones, tota una empresa, que ocuparà tot el pis de baix, el club. Això s’ha d’organitzar amb temps”, explica. Agraden molt la música en directe, l’atenció de la Manuela, l’Abelarda i la Fernanda, que reben els clients a la porta i ronden per les taules, els còctels i, sobretot, que el local tanqui tard.

Aquest plus d’animació és l’especialitat de Barcelona de Noche, una empresa que organitza esdeveniments per a grups i que, només aquests dies de Nadal, s’està fent càrrec del dinar i el sopar de 150 empreses de Barcelona, la majoria amb molts treballadors. “El que té més èxit són els sopars amb espectacle”, explica Jorge Fernández, el gerent, que diu que “els empleats que han de dinar amb els seus caps agraeixen aquest extra de diversió”. Entre els espectacles més buscats, a part d’orquestres i cantants, hi ha els monologuistes, tipus Club de la Comedia, i mags. També agraden els sortejos i que si es fa ronda de bars o discoteques hi hagi un autocar. Fernández recorda que, fa dos anys, una empresa de 120 treballadors que cada any se’ls enduia a dinar a un castell els va contractar a ells. “Amb els 135 euros per cap que es gastava l’amo, vam dur-los al Moncho’s a fer un menú de 35. Però vam contractar Duncan Dhu, que va fer-hi un concert, i Santiago Segura, que els va firmar a tots autògrafs. Va ser un èxit.”

150
sopars
d’empresa organitza aquests dies l’empresa d’esdeveniments Barcelona de Noche, que assegura que les empreses que tenen molts treballadors, que acostumen a tancar locals per tenir-los en exclusiva, contracten orquestres i grups de música, monologuistes, mags i famosos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia