Societat

Iqoxe obre una investigació interna sobre les causes de l’accident

La química assegura que el futur de l’empresa està garantit i que es mantindran tots els llocs de treball

L’empresa Industrias Químicas del Óxido de Etileno (Iqoxe) de Tarragona ha obert una investigació interna per determinar les causes de l’accident d’aquest dimarts i les seves conseqüències. L’explosió es va produir en una de les quatre plantes de productes derivats, concretament la nova planta que es va posar en marxa el juny del 2017 i que hi havia funcionat “amb normalitat” en aquest període. L’empresa s’ha posat a disposició de les autoritats per a les investigacions pertinents i ha col·laborat des del primer moment amb Bombers i Protecció Civil. La propietat d’IQOXE garanteix “el futur de l’empresa” i que es mantindran tots els llocs de treball.

En un comunicat, la companyia, propietat del grup industrial extremeny Cristian Lay, ha subratllat que la investigació interna que es posarà en marxa ha de servir per “detectar les causes de l’accident i les seves conseqüències”.

“Des del primer moment la companyia ha ofert la màxima col·laboració tant als Bombers de la Generalitat com a Protecció Civil en els seus treballs, als quals agraïm la seva dedicació, i està a disposició de les autoritats per a les investigacions pertinents”, subratlla Iqoxe, sigles d’Indústries Químiques de l’Òxid d’Etilè.

Iqoxe lamenta “profundament” la pèrdua d’un dels seus treballadors i “el sofriment dels companys ferits”, diu la nota, que afegeix que ara la prioritat és “donar suport i acompanyar totes les persones afectades i les seves famílies”.

En concret, l’empresa comenta que com a conseqüència d’aquest accident “s’han vist afectats nou empleats” de la plantilla, tot i que ahir es va confirmar també la mort d’un veí que vivia al proper barri de Torreforta com a conseqüència de l’ona expansiva.

La companyia precisa que l’explosió “en una de les quatre plantes de productes derivats” que hi ha al complex es va produir a les 18:41 hores d’ahir.

Indústries Químiques de l’Òxid d’Etilè (IQOXE) és l’antiga IQA, que pertanyia a La Seda.

“La propietat d’Iqoxe garanteix el futur de l’empresa i el manteniment de tots els llocs de treball”, aclareix també el comunicat d’aquesta companyia, el conseller delegat, José Luis Morlanes, expresident de La Seda, compareixerà davant els mitjans a les 12 hores per donar explicacions sobre els fets.

Després d’entrar en concurs de creditors, La Seda va vendre el 2014 la unitat productiva d’IQA a la Canonja per 16,5 milions d’euros i la d’Artenius Espanya, al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), per 100.000 euros al grup extremeny Cristian Lay , un cop obtinguda la pertinent autorització judicial.

Actualment, IQOXE és l’únic productor d’òxid d’etilè a Espanya i està integrat a Cristian Lay Grup Industrial, controlat per l’empresari extremeny Ricardo Leal



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA