Societat

Catalunya tanca 2019 amb “rècord històric” de despesa de turistes estrangers i 19,3 milions de visitants

La despesa mitjana diària per persona augmenta un 5,3% i se situa en els 195 euros

Catalunya ha tancat 2019 amb un “rècord històric” de despesa dels turistes estrangers, segons ha informat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en la presentació del balanç turístic de Catalunya del 2019. La despesa turística dels estrangers ha arribat a 21.360 milions d’euros, superant per primera vegada la barrera dels 21.000 milions, i amb un increment del 4,3% respecte a 2018.

L’arribada de turistes estrangers també ha batut un “rècord anual” amb 19,3 milions de persones, un 0,8% més. Per la seva banda, la despesa mitjana diària per persona ha augmentat un 5,3% interanual i s’ha situat en 195 euros. Per mercats de procedència, Estats Units es posiciona per primera vegada com el país amb major despesa al territori.

En total, els turistes procedents dels Estats Units han gastat a Catalunya 2.563,2 milions d’euros el 2019, un increment del 7,9% respecte a les xifres registrades l’any anterior. França és el segon mercat emissor amb més despesa a Catalunya , seguida de Regne Unit i Alemanya.

D’acord amb l’afluència dels turistes estrangers, el principal país emissor continua sent França, amb 4,1 milions de visitants, un 1,9% menys que 2018. Regne Unit ocupa la segona posició, amb dos milions de turistes, tot i haver disminuït també l’afluència en un 2,9%.

Els Estats Units i Alemanya ocupen la tercera i quarta posició, respectivament, amb 1,5 i 1,4 milions de turistes i un increment del 10% i el 3%. En qualsevol cas, els quatre principals mercats emissors de visitants han registrat increment de la despesa el 2019.

Per la seva banda, el pes del turisme a l’estiu s’ha situat en el 46%, la xifra més baixa dels darrers deu anys. La consellera ha celebrat aquesta dada i ha assegurat que és una mostra de la “desestacionalització” en l’arribada de turistes. De fet, aquest és un dels principals objectius del departament, que vetlla també per la diversificació de l’oferta turística, la desconcentració i l’augment de la despesa.

Sense afectació per les protestes

Preguntada sobre l’efecte de les protestes posteriors a la sentència del judici de l’1-O sobre el turisme, la consellera ha afirmat que no s’ha observat “cap efecte en negatiu” sinó “al contrari”. Segons ha assegurat, el turisme estranger va experimentar una “oscil·lació en positiu” de l’1,5% interanual l’octubre de 2019.

“Tanquem l’any en positiu, en creixement, i no hem observat cap efecte negatiu de les protestes”, ha mantingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES