Salut

La teledermatologia evita molts viatges a l’hospital de Figueres

L’hospital de Figueres i l’hospital Clínic de Barcelona van estendre el juny de l’any passat a totes les àrees bàsiques de salut de l’Alt Empordà el nou model assistencial per l’especialitat de dermatologia que es basa en la teledermatologia. El metge de família utilitza un dispositiu mòbil per fer fotografies a la zona o les zones del cos del pacient que l’especialista ha de valorar.

En sis mesos, s’ha arribat a la proporció que, en aquests moments, dues de cada tres consultes que el metge d’atenció primària deriva cap a l’especialista s’atenen a través d’aquesta tecnologia, sense necessitat que l’usuari acudeixi personalment a l’hospital de Figueres.

Es preveu que durant el primer trimestre del 2020 s’augmenti l’ús d’aquest sistema fins a cobrir la totalitat dels casos. A més, aquesta eina també ha reduït el temps de resposta: el dermatòleg, un cop rep la sol·licitud del metge de família, resol el cas en el termini màxim d’una setmana. I és aquest especialista el que valora si fa falta citar el pacient a l’hospital per examinar-lo o si el metge d’atenció primària pot encarregar-se del tractament i seguiment que se li ha prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia