Educació

Reserva de places escolars a Barcelona per evitar segregar

S’ampliarà l’oferta educativa pública amb l’obertura de quatre nous instituts escola el curs vinent

Amb l’objectiu de lluitar contra la segregació escolar i assegurar un millor equilibri entre centres, el Consorci d’Educació de Barcelona reservarà dues places per grup a 24 escoles i dos instituts situats en zones amb alta segregació escolar per escolaritzar nouvinguts. A més, introduirà canvis en la preinscripció per distribuir millor els alumnes que arriben a l’estiu, un cop tancat el període de preinscricpió. Es tracta d’un gros important d’alumnes, perquè els alumnes que arriben a l’estiu i durant el curs són vora 10.000, el 28,5% de les sol·licituds de matrícula. Les famílies nouvingudes entre el 30 de juny i l’1 de setembre hauran d’adreçar-se al consorci, que estudiarà cada cas per determinar quin centre és el més adient per a l’alumne. L’adjudicació de places es comunicaran el mateix dia, el 6 de setembre. Les escoles han de “reflectir les famílies de l’entorn” per reduir la segregació que es produeix quan hi ha concentració a certs centres, va assegurar ahir el president del consorci, Josep González-Cambray. A banda, es manté la reducció de ràtio a 34 escoles i 18 instituts d’alta complexitat i la reserva per a dos alumnes amb necessitats educatives especials i per a famílies vulnerables a cada grup.

L’oferta pública de places a P3 i primer d’ESO que va fer pública ahir el consorci vol donar resposta a l’increment de demanda a l’educació pública i al canvi demogràfic que ha fet augmentar el nombre d’alumnes de secundària. El curs vinent hi haurà 567 grups de P3 (un més que aquest curs), repartits pràcticament a parts iguals entre centres públics i concertats. A secundària canvia la proporció, perquè a Barcelona el 38% de places de primer d’ESO és a centres públics, el 60%, a concertats, i el 2%, a privats. Per respondre a la creixent demanda es passarà dels 487 grups actuals a 499 grups i s’obriran el curs vinent quatre nous instituts escola a l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i les Corts, que s’afegiran als sis existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia