Salut

Reben l’alta els dos únics casos de coronavirus a l’Estat espanyol

Els pacients ingressats a Palma i La Gomera surten de l’hospital en donar negatiu dues vegades consecutives a les proves

Egipte confirma un cas de Covid-19, el primer al continent africà

Els dos únics casos del coronavirus de Wuhan (Covid-19) confirmats a l’Estat espanyol han rebut l’alta aquest divendres. Els dos afectats, ingressats a Palma i la Gomera respectivament, s’havien contagiat a l’estranger.

L’home que estava ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases de Palma ha estat donat d’alta aquesta tarda després d’haver donat negatiu per coronavirus per segona vegada consecutiva.

El pacient, un ciutadà del Regne Unit resident a Mallorca, va ingressar a l’hospital després d’informar que havia estat en contacte a França amb una persona que havia contret la malaltia i que havia notat símptomes durant un dia. L’home va ser aïllat des del passat divendres i no va registrar cap símptoma.

Les dues primeres mostres, preses el 8 i l’11 de febrer, respectivament, i enviades al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III van donar positiu. La tercera, presa el 12 de febrer, ja va donar negatiu i avui s’ha confirmat el segon negatiu. Tal com estableixen els protocols i d’acord amb el criteri dels professionals, el pacient ha rebut l’alta en estar lliure de càrrega viral.

La dona i les dues filles del pacient ja havien tornat a casa dimarts a la tarda, després que les proves donessin negatiu també dues vegades consecutives.

La Conselleria de Salut i Consum balear ha demanat respecte per la privacitat del pacient, al qual ha agraït la seva col·laboració.

La Direcció General de Salut Pública i Participació treballa per tancar la llista de contactes, als quals ha avisat de manera individualitzada per transmetre’ls instruccions i recomanacions, així com per oferir-los tota la informació que puguin necessitar.

Aquest divendres també ha rebut l’alta el pacient afectat per coronavirus a La Gomera després de donar negatiu per segon cop a les proves.

La Conselleria de Sanitat del govern de les Illes Canàries ho ha confirmat en un comunicat, on assegura que l’home podrà desenvolupar a partir d’ara les seves activitat “amb absoluta normalitat” perquè, segons marca el protocol, no ha d’estar sotmès a més restriccions.

Es tracta d’un ciutadà alemany que va viatjar a La Gomera des del seu país el passat 28 de gener. L’endemà les autoritats sanitàries espanyoles van rebre un avís de les seves homòlogues alemanyes on les alertaven que abans del viatge havia estat en contacte amb un amic que havia donat positiu per coronavirus.

L’home va ser localitzat i aïllat a l’Hospital de La Gomera, on es va confirmar el contagi, si bé amb símptomes lleus que van desaparèixer aviat. Aquest dijous va donar negatiu en un test que ha estat confirmat aquest divendres.

Pel que fa a la resta d’integrants del grup que l’acompanyaven de viatge, tots ells han donat negatiu a les proves. La conselleria ha explicat que demà dissabte acabaran el període de quarantena, que han passat en un allotjament de la localitat d’Hermigua que havien reservat per a la seva estança a l’illa.

Primer cas a Àfrica

El govern d’Egipte ha anunciat aquest divendres el primer cas de Covid-19 al país, un pacient estranger asimptomàtic. És el primer confirmat al continent africà i el segon en un país àrab, després dels Emirats Àrabs Units (EAU).

La detecció s’ha produït gràcies al pla preventiu implementat pel ministeri de Sanitat, que consisteix en un programa digital de registre i seguiment de totes les persones provinents de països on s’han registrat infeccions per coronavirus.

Un portaveu del Sanitat, Khaled Muyahid, ha explicat que es van “realitzar anàlisis de laboratori” per a un “cas sospitós” i “el resultat va ser positiu, sense que aparegués cap símptoma”.

Les autoritats egípcies van avisar immediatament l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el pacient va ser traslladat en ambulància a un hospital, on roman “aïllat” per fer-li seguiment. L’home es troba en una condició “completament estable”.

Egipte és el segon país àrab en detectar un cas de Covid-19, després que les autoritats dels Emirats anunciessin que almenys set persones estan infectades al seu territori, entre les quals quatre membres d’una família xinesa. Almenys tres dels afectats ja s’han recuperat.

A la Xina, el país d’origen del brot de coronavirus, la xifra d’afectats ja supera els 60.000 casos i la malaltia ha deixat almenys 1.380 morts, la majoria a la província d’Hubei, epicentre de la propagació del patògen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona