Societat

Un centre català busca ajuts per a una vacuna pel coronavirus

Investigadors de l’IRTA fa anys que treballen amb centres de bioinformàtica internacionals per fer models predictius amb les seqüències del virus

Preveuen fer un assaig en un model animal

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) de Catalunya té una línia de recerca en coronavirus i treballa en els primers estudis moleculars per dissenyar una vacuna, i per això està buscant finançament. L’investigador de l’IRTA i de la Universitat Autònoma de Barcelona Joaquim Segalés; la també investigadora de l’IRTA Júlia Vergara-Alert i el cap de la unitat d’alta biocontenció del centre IRTA-CReSA, Xavier Abad, han explicat el seu projecte en una entrevista de la publicació Recercat, de la secretaria d’Universitats.

Segons Segalés, gestionen una sol·licitud per a una convocatòria d’emergència de la Comissió Europea i per CaixaSalut, amb l’objectiu d’aconseguir finançament i continuar la seva feina per trobar una vacuna. “Tenim la previsió de fer una acció d’assaig en un model animal, que ens proporcionaria una idea més aproximada sobre la viabilitat de la via de recerca que sostenim”, va explicar.

Aquest grup d’investigadors de l’IRTA treballa des de fa anys amb centres de bioinformàtica internacionals per fer models predictius utilitzant les seqüències dels virus. “Això ens permet elaborar diferents prediccions, entre les quals hi ha la del possible receptor del virus; és a dir, la molècula que unirà el virus a la cèl·lula humana o animal per iniciar la infecció”, sosté en l’entrevista. “L’alarma mundial sobre el coronavirus té a veure més amb el component desconegut de la malaltia que amb els efectes reals que s’estan registrant”, rebla Segalés, que hi afegeix que metges i epidemiòlegs estan advertint que la grip estacional pot tenir uns efectes similars o pitjors, però, per contra, “la coneixem molt millor i sabem com es comporta”. Abad considera que l’actitud dels científics xinesos amb altres investigadors internacionals és de més col·laboració i que no creu que s’hagi ocultat informació, sinó que durant un cert temps no sabien exactament la naturalesa de la problemàtica.

LA FRASE

Tenim la previsió de fer una acció d’assaig en un model animal per tenir una idea més aproximada
Joaquim Segalés
investigador de l’IRTA i de la uab


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia