Societat

La decisió sobre la federació de veïns de Girona, el 5 de març

És la data en què es farà l’assemblea extraordinària que van sol·licitar set de les associacions membres per intentar fer fora el president des de fa dos mesos, Romà Monreal, i la seva junta

La junta de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona (FAV), presidida per Romà Monreal i integrada per sis entitats, ha decidit convocar el 5 de març l’assemblea extraordinària que van demanar set de les associacions membres perquè es voti el seu possible cessament. Monreal diu que afronta la reunió “en positiu” i que vol exposar-hi tot el que ha fet la junta pels gironins des que van prendre possessió el 9 de desembre.

Divisió de les entitats

Monreal, president dels veïns de Palau, va ser escollit president de la FAV el 25 de novembre amb el vot de vuit associacions, davant de les quatre que van votar Josep Maria Castanyer (president del Pont Major), que era el màxim responsable de la FAV des del 2008. També hi va haver un vot en blanc. Unes polèmiques declaracions de Monreal a la premsa, però, van fer que diversos ens veïnals li demanessin que no assumís el càrrec i que es creés una gestora per fer noves eleccions. Les entitats partidàries d’ell, però, li van demanar que no fes un pas enrere. Finalment va prendre possessió i les associacions contràries van anunciar que deixarien la FAV i muntarien una coordinadora d’ens veïnal alternativa. Aquesta opció, però, va ser descartada en una reunió a finals de gener en què van participar onze associacions de veïns, perquè es va veure que no seria bo que hi hagués dues entitats similars en paral·lel. Es va decidir demanar una assemblea extraordinària de la FAV perquè s’hi votés el cessament de la junta per “falta de suport i confiança”. La petició formal la van fer només set associacions (Sant Narcís, Santa Eugènia, Eixample, Pont Major, Barri Vell, Domeny-Pla de Domeny-Taialà i Vista Alegre) perquè les altres quatre no són a la FAV (Pedret, Montjuïc, Pla de Palau-Sant Pau i Mas Ramadà).

Dos terços

Els estatuts de la FAV, integrada ara per una quinzena d’entitats, marquen en l’article 10 que la junta està obligada a convocar una assemblea extraordinària “quan ho sol·licitin un 10% dels associats”. Els estatuts també fixen en l’article 13 que per “separar membres de l’òrgan de govern de llurs càrrecs” cal el vot de dues terceres parts dels assistents i en l’article 14 que les vacants s’han de cobrir en la següent assemblea tot i que es poden nomenar “mentrestant” substituts.

LA DATA

09.12.19
és el dia
en què Romà Monreal va prendre possessió com a president i en què es va evidenciar la divisió d’entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES