Salut

Més de 6.000 persones es solidaritzen amb els infants i joves amb càncer a la 7a ‘Posa’t la Gorra’ a Lleida

Tres joves que han viscut la malaltia han estat els encarregats de llegir el manifest

La Seu Vella s’ha omplert d e música, exposicions i una vintena de tallers

Més de 6.000 persones han participat aquest diumenge al matí a la 7a edició del Posa’t la Gorra a la Seu Vella de Lleida.

La festa, organitzada per l’Afanoc Lleida, la delegació lleidatana de l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, i el Consorci del Turó de la Seu Vella, té per objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la realitat del càncer infantil, així com recaptar fons per mantenir els serveis que l’entitat ofereix de manera gratuïta. Els diversos espais de la Seu Vella s’han omplert de música, exposicions i una vintena de tallers, en bona part basats en la fantasia, l’eix temàtic d’enguany.

El Posa’t la Gorra ha començat amb una rua d’animació itinerant amb xaranga, comparses i mascotes i ha continuat a la zona de l’escenari, presentada pel Sr. Postu i la PostuSister, amb les actuacions de màgia d’Oscar de la Torre i l’espectacle Disco per a Xics.

El moment més emotiu, però, s’ha viscut quan tres joves de l’Afanoc que han patit de prop el càncer infantil han llegit el manifest. Han explicat en primera persona com van viure i viuen aquest procés. A l’escenari els han acompanyat membres de la junta de l’entitat i autoritats, entre les quals l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Els fons recaptats amb la venda de la gorra, que en aquesta ocasió ha estat dissenyada per la firma internacional Pepe Jeans, es destinaran al manteniment dels serveis que l’Afanoc ofereix als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies durant la seva estada a l’hospital i quan tornen a casa. També es destinaran a La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s’han de desplaçar per rebre tractament als hospitals de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia