Societat

L’Ajuntament suspèn temporalment llicències al 22@ per fer-hi més habitatge protegit

La suspensió afectarà el 21,55% de la superfície, on no s’hi ha fet cap classe de tràmit urbanístic en vint anys

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en comissió aquest dimarts una suspensió temporal de planejaments i llicències en solars del 22@ per fer-hi més habitatge protegit. Concretament, se suspèn durant quatre mesos que es pugui fer cap planejament en aquells solars on no s’ha fet cap mena de tràmit urbanístic en els darrers vint anys. Això afectarà, segons dades facilitades pel consistori, un 21,55% de la superfície del 22@, ja que en la resta ja hi ha activitat i planejaments urbanístics.

“Plantegem que el 21% tingui acotat en el temps una suspensió de planejament, i per tant les llicències corresponents, per tal d’incorporar més habitatge protegit”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i Urbanisme Janet Sanz. Segons Sanz, l’objectiu és “impulsar el 22@” i repensar els solars i les parcel·les sense ús amb aquesta finalitat és “important” pel territori però també per a les empreses, que volen ubicar-hi persones que volen viure al 22@.

“Durant aquests quatre mesos arribarem a acords amb els barris i el teixit econòmic per culminar el procés del 22@”, ha dit el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni. També ha apuntat que amb la reflexió es vol mantenir la zona com el “pulmó econòmic” de la ciutat però que alhora sigui compatible amb “exigències d’equipaments o habitatge social”.

Els quatre mesos serviran al consistori per elaborar el futur planejament de tota la zona repensant l’actual i diverses normes urbanístiques per avançar en la línia del que apunta el Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible, signat el novembre del 2018 amb el món econòmic, cultural i veïnal.

El pacte apunta, per exemple, la necessitat d’ampliar la reserva d’habitatge protegit en les àrees pendents de desenvolupar, que en el model vigent queda relegat al 10% del sòl i el document acordat el situa al voltant del 30%.

En qualsevol cas la suspensió exclou els plans derivats i llicències ja aprovats inicialment, que sí que es podran acabar de tramitar. Actualment hi ha 4 plans derivats i 46 llicències en tràmit.

“Han passat 20 anys i és evident que el context en què es va aprovar el 22@ i el context actual han canviat en tots aquests anys”, ha apuntat la regidora republicana Maria Buhigas. Segons ella, es treballarà per assegurar que la feina es faci “amb tota la celeritat i responsabilitat possible, buscant el màxim consens”.

El 22@ Network BCN ha instat el govern municipal a culminar els tràmits de canvi de planejament “amb la màxima celeritat”. “Un alentiment injustificat en l’atorgament de llicències posaria en risc la captació de talent i la inversió a la ciutat”, han apuntat les empreses en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS