Salut

“Preparats per a una pandèmia”

L’OMS admet que el coronavirus té “potencial de pandèmia” però assegura que és “massa aviat” per declarar aquest

L’organisme avisa la població mundial que cal estar preparats i envia missions científiques a l’Iran i Itàlia per ajudar en la prevenció

L’Organització Mundial de la Salut ha admès que el coronavirus té “potencial de pandèmia”, però assegura que és “massa aviat” per declarar aquest estat. “No estem en aquest punt encara”, ha afirmat el director general de l’OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

L’organització veu “molt preocupant” l’augment sobtat de casos a Itàlia, l’Iran i Corea del Sud, però ha insistit que això no implica que el brot sigui una pandèmia.

L’OMS decideix l’ús d’aquest terme en funció de l’expansió geogràfica, la severitat i l’impacte en la població arreu del món. “És un concepte que s’utilitza quan la població mundial és probable que hi estigui exposada”, ha puntualitzat el director executiu de l’OMS per a emergències de salut, Michael Ryan.

L’OMS ha reconegut que no “entenen encara” les “dinàmiques de transmissió” del coronavirus. En aquest sentit, assenyalen com la Xina i altres països estan aconseguint “contenir” el brot, però d’altres estats tenen “dificultats” per fer-ho.

L’OMS ha assegurat que “tots els països són vulnerables” independentment de les seves condicions econòmiques. “Tots els sistemes tenen punts febles”, ha avisat Ryan. Tot i això, ha assegurat que tancar fronteres no evitarà que es propagui el virus.”No crec que sigui possible evitar el contagi d’un país a un altre”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia