Societat

Sanitat es planteja canviar de baix a moderat el risc de transmissió local del coronavirus

Fernando Simón llença un missatge de calma

Diu que són “situacions controlades”

El ministeri de Sanitat es planteja canviar de baix a moderat el risc de transmissió local del coronavirus. Així ho ha explicat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha volgut llençar un missatge de calma després de la reunió del comitè d’avaluació. Simón ha remarcat, segons recull l’agència ACN que es tracta de “situacions controlades” però ha admès que l’aparició de nous casos –vuit en les últimes hores—, juntament amb els intercanvis que hi ha amb les zones afectades d’Itàlia, poden “augmentar el risc de transmissió”. Malgrat això, ha dit que, tot i que en alguns punts el risc pot ser més elevat, a nivell “global” és “baix”. Amb tot, ha recordat que a hores d’ara tots els casos són “importats”.

Simón ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat, tot i que ha admès que s’estan plantejant elevar de baix a moderat el risc de transmissió local del coronavirus. El director del Centre de Coordinació ha precisat que tot i que en la majoria de punts del país el risc continua essent baix, hi poden haver zones amb risc més alt. Una situació a la qual s’afegeixen els vuit nous casos detectats en les últimes hores, juntament amb els “intercanvis” amb Itàlia, una de les zones més afectades.

En aquest sentit, ha dit també que canviar el nivell de risc també respon a la voluntat de “reactivar la capacitat de reacció” malgrat que, en realitat, “a nivell global el risc sigui baix”. Simón ha remarcat que tots els casos que han donat positiu són importats d’altres països i que es tracta de “situacions controlades”. “La situació a Espanya no ha canviat substancialment però és cert que hem d’anar en compte”, ha dit.

El responsable d’Emergències Sanitàries ha insistit que es tracta d’un problema “global” i que la coordinació i les decisions, per tant, també han d’anar en aquest sentit. També ha dit que no veuen la necessitat de fer controls de temperatura als aeroports i ha demanat a la població que sigui conscient dels riscos “reals”. “No cal que la població utilitzi mascaretes i no cal que la gent estigui preocupada per si en té o no en té”, ha afirmat.

Sobre la possibilitat de repatriar estudiants d’Erasmus d’Itàlia, ha dit que “es pot plantejar” en aquells casos que estiguin en llocs en quarantena però no en aquells on hi hagi llibertat de moviments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot