Educació

Final dels mòduls i escola nova a Sant Feliu de Buixalleu

El conseller Bargalló anuncia la construcció del centre

L’Ajuntament s’havia queixat de l’estat dels barracons

La visita d’ahir del conseller d’Educació, Josep Bargalló, a la comarca de la Selva –va ser també a Hostalric– va dur bones notícies a Sant Feliu de Buixalleu. El departament construirà una escola nova i el centre Alzines Balladores –un espai del municipi– podrà estrenar, finalment, un edifici.

L’alcalde de Sant Feliu, Josep Roquet (Junts), va explicar ahir a la tarda que la nova escola és molt necessària: “El centre està en barracons des de fa catorze anys. Hi havia d’estar tres o quatre anys, i ara ja estan en mal estat i, en algun cas, són mòduls que han estat reutilitzats.” L’Ajuntament ja s’havia queixat a la Generalitat del mal estat de l’equipament.

Cent onze

L’escola té 111 alumnes, des de P3 fins a sisè de primària. Està en uns barracons al nucli de Gaserans. El col·legi dona servei a Sant Feliu de Buixalleu –els nuclis de Sant Feliu, Grions i Gaserans– i a Massanes. Roquet destaca que el municipi (850 habitants) reforçarà la seva identitat amb l’escola nova.

En principi, la Generalitat preveu que les obres puguin començar el gener de l’any que ve. La construcció s’allargaria més d’un any, la qual cosa fa pensar que el centre podria estar a punt a mitjans del 2022. “Hem estat catorze anys amb barracons i ara no tenim pressa. És bo que hi hagi escola nova i s’ha de fer bé.”

LA FRASE

L’escola nova reforçarà la identitat com a municipi. Per a nosaltres és molt important
Josep Roquet
ALCALDE DE SANT FELIU DE BUIXALLEU (jUNTS)

Les escoles de Lloret, amb “472 alumnes més”

La federació d’Interampa de Lloret de Mar ha denunciat la situació que viuen els centres educatius del municipi i ha reivindicat, un cop més, la necessitat que el municipi tingui una escola nova. Segons un comunicat difós ahir, a Lloret donen servei a 2.722 alumnes, cosa que vol dir que n’hi ha “472 més dels que poden assumir les escoles”, afirmen.

Les famílies dels centres educatius veuen “reiterats incompliments de compromisos i declaracions públiques dels màxims responsables en educació del país”. En el comunicat, afirmen que hi ha 27 grups classe no previstos ni planificats (els popularment coneguts com a bonys). D’aquesta xifra, 17 són als cicles d’infantil i primària, amb ràtios per sobre de 26 alumnes per classe. La capacitat dels col·legis amb 25 alumnes per classe és de 2.250 i a Lloret –reiteren– n’hi ha 2.722. La Interampa valora la predisposició de l’Ajuntament a cofinançar la nova escola de dues línies, que reclamen per al curs 2020/2021. La Interampa representa les famílies dels alumnes de les quatre escoles, dos instituts escola (un de concertat) i tres instituts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES