Societat

Societat

Potencialitats per treballar a la pizzeria

Un establiment de Lloret forma quatre veïns amb discapacitat intel·lectual perquè treballin en temporada alta

L’empresa ampliarà l’equip de cuina

L’Adrien, en José Carlos, la Noelia i la Marina són veïns de Lloret de Mar que ronden la trentena que es formen, des d’ahir, per treballar en una pizzeria. Mesos enrere, a Domino’s Pizza van voler aprofundir en responsabilitat social corporativa i van contactar amb la Fundació Aspronis de Blanes per treballar plegats. I així va ser com va néixer la col·laboració i com pot ser que alguna d’aquestes quatre persones amb discapacitat intel·lectual (DI) treballin a partir de Setmana Santa a la pizzeria que la cadena té a tocar de la terminal d’autobusos.

“Les persones amb DI tenen moltes capacitats i dificultats, com tothom. Ells tenen el seu ritme de capacitat i els acompanyem perquè demostrin les seves potencialitats.” Ho explica la Cristina López, que és la directora tècnica del servei d’inserció laboral (SIL) d’Aspronis. “Hem fet el recorregut que solem fer a la botiga. Els hem ensenyat els procediments, d’un en un, i els riscos que hi ha a l’hora de treballar amb el foc o amb forns”, hi afegeix la gerent de Domino’s Pizza de Lloret, Fabiola Pineda.

A Aspronis estan molt agraïts amb el gest de l’empresa DP Holding, amb seu a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i que gestiona la franquícia de Domino’s Pizza a Lloret. La iniciativa va ser, directament, de l’amo de DP Holding, Marcus Faragi, que ha triat Lloret perquè va ser el primer establiment que va obrir a Catalunya.

Prova pilot

López és educadora i psicopedagoga. Prendrà part en els pròxims tallers formatius (els pròxims quatre dimecres). Diu que tres dels quatre aspirants ja havien treballat anteriorment i que l’experiència reforça els lligams d’Aspronis amb el món empresarial. “Nosaltres ja fem prospecció i visites, però aquesta vegada ells s’han interessat a fer formació com a prova pilot [en la seva cadena].”

El SIL d’Aspronis ha inserit onze persones en la seva àrea d’influència des de principis d’any. Forma, a més, 45 alumnes en dos cursos simultanis mitjançant el Punt Formatiu Incorpora, de l’Obra Social La Caixa, que acaba d’estrenar. Aspronis treballa, sobretot, a la comarca de la Selva i en sis municipis del nord del Maresme (Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera). El 2018, l’entitat va commemorar el cinquantè aniversari. Atén persones amb DI i col·lectius vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia