Salut

Certifiquen Vall d’Hebron com a centre excel·lència en tumors neuroendocrins

La Societat Europea de Tumors Neuroendocrins (ENETS) ha certificat l’hospital Vall d’Hebron com a centre d’excel·lència en el tractament dels tumors neuroendocrins, que suposa que l’hospital català sigui el primer centre espanyol a rebre aquest prestigiós reconeixement. L’hospital ha expressat en un comunicat que es tracta d’un reconeixement conjunt a l’Hospital Universitari Vall d’Heborn i a la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

El certificat estava previst que es lliurés aquesta setmana al responsable de la unitat de tumors neuroendocrins de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el doctor Jaume Capdevila, durant la cerimònia de lliurament de premis de la 17th Annual ENETS Conference (Barcelona), però les mesures preses en relació amb el coronavirus han provocat que el lliurament s’hagi fet de forma virtual.

L’ENETS és un organisme mèdic independent fundat el 2004 i la societat compta amb prop de 1.400 membres que pertanyen a una gran varietat de camps com l’oncologia, la radiologia, la medicina nuclear, l’endocrinologia o la cirurgia, entre d’altres.

Per aconseguir aquesta acreditació, la Vall d’Hebron ha superat una auditoria externa i, entre els requisits mínims per optar al reconeixement, destaca tenir un mínim de 80 nous pacients anuals de tumors neuroendocrins digestius i que el centre sigui altament actiu en recerca.

“Vall d’Hebron pot considerar-se com un dels centres amb més activitat investigadora en aquest tipus de tumors i en els últims set anys ha participat en 26 assaigs clínics i ha inclòs més de 150 pacients”, ha justificat el doctor Jaume Capdevila.

Els tumors neuroendocrins constitueixen un grup heterogeni de tumors, sent algunes de les seves localitzacions més freqüents el pàncrees o el tracte digestiu, encara que poden sorgir en pràcticament qualsevol òrgan del cos. Es tracta d’un tipus de tumor relativament poc freqüent, amb una incidència anual de menys de 10 casos per 100.000 habitants, encara que en els últims anys s’ha observat un augment de la seva incidència, principalment a causa de la millora de les tècniques diagnòstiques i una millor identificació dels casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia