Societat

Activada l’alerta del pla Neucat per nevades abundants al Pirineu, Catalunya Central i el prelitoral

Aquest matí ja s’han mesurat fins a deu centímetres a poblacions de la Cerdanya

Protecció Civil ha activat en estat d’alerta el pla Neucat per nevades abundants al Pirineu aquest dimecres, que s’aniran estenent i s’intensificaran dijous a la Catalunya Central i el prelitoral. La cota de neu baixarà i oscil·larà entre els 400 i els 600 metres. Aquest matí ja ha nevat en moltes localitats del Pirineu i Prepirineu, amb gruixos d’entre cinc i deu centímetres a poblacions de la Cerdanya. A l’alta muntanya, els gruixos més importants s’han mesurat al Ripollès, amb 18 centímetres a Ulldeter (1.999 metres). Així, s’han registrat 10 centímetres a Das, 8 a Puigcerdà (Cerdanya), 4 a Bagà i la Pobla de Lillet (Berguedà) i 2 a Planoles i Campdevànol (Ripollès).

Segons el Servei Meteorològic, la cota de neu rondarà aquest dimecres els 600 metres en general, tot i que al Pirineu occidental serà més alta i voltarà els 900 metres. Es podrà superar el gruix de 5 cm a cotes superiors de 700 metres.

Amb el pas de les hores, la nevada s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i al prelitoral. Dijous, la cota de neu baixarà i oscil·larà entre els 400 i 600 metres en general, tot i que podrà situar-se localment per sota. Es podran superar els 2 cm de gruix a cotes superior a 500 metres.

De cara a la mobilitat, Protecció Civil recorda que s’ha de limitar al mínim i que els desplaçaments només es poden fer en els casos previstos pel decret d’estat d’alarma.

També demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia