Societat

TESTIMONIS, PROPOSTES I ENTRETENIMENTS

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per a no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

JORDI CAMÍ Director del Parc de Recerca Biomèdica

“És molt important imposar-se una rutina, perquè no són vacances”

“Durant els primers dies de confinament vaig anar a la feina perquè s’havia d’organitzar tot per permetre que tota la gent que pogués, que és la majoria, fes teletreball. Jo tinc el privilegi, que ho és, de poder també treballar des de casa, on m’estic des del dimarts dia 17. Encara que tots n’estem aprenent, crec que és molt important imposar-se una rutina, perquè no són vacances i això anirà per llarg. A casa som tres persones que fem teletreball i tenim la sort de tenir un petit pati comunitari, que és on surto a caminar.”

MONTSERRAT NEBRERA Professora de Dret Constitucional

“Pateixo per qui es creu prescindible perquè té més de 80 anys”

“Soc afortunada: visc en una casa, puc fer teletreball i fins i tot quan vivia en un pis no patia per romandre a casa tancada. Menys ara, que la tecnologia ens acosta el món. Pateixo, però, per la nostra economia de demà, malgrat que l’aturada ha millorat l’aire de les ciutats i el Gran Canal venecià. Pateixo per qui pateix l’enclaustrament, i per qui es pensa que és prescindible perquè té més de 80 anys. Però no hem d’oblidar que som mortals.”

XAVIER GRASET Periodista

“A Reus pengen banderes de la Mare de Déu de la Misericòrdia”

“Aquí a Reus hi ha qui ha començat a penjar banderes de la Mare de Déu de la Misericòrdia als balcons per la seva intervenció durant la pesta del 1592. La grip espanyola del 1918 no va deixar tanta petjada social. La que patim aquests dies serà recordada, perquè, com deia Alessandro Baricco en una conversa amb Jorge Carrión en streaming pel CCCB, és un assaig general d’aquest planeta que es mor. Arrencant mil lectures pendents i al cas de cada nova dada per a quan arribarà el moment de tornar a la televisió”.

ESPERANZA GARCÍA Diputada del PP

“A les 8.45, ja estic vestida de feina, amb vambes en lloc de sabates”

“A les 8.45, ja estic vestida de feina, amb sabates substituïdes per vambes, i començo les trucades, videoconferències, preguntes o esmenes parlamentàries. A la tarda, faig gestions, lectura –porto tres novel·les ja!– i ioga al dormitori. La nit comença amb l’aplaudiment d’agraïment, sopar i sessió de sèrie de Movistar, pel·lícula o teatreteca. Tinc pendent anar al Louvre. I sí, estic animada. La gent està donant el millor de si mateixa. Tenim un bon estat del benestar i segur que ho superarem.”

PERE IZQUIERDO Director dels Museus de Sitges

“Estem fent tot el possible per construir una nova normalitat”

“Traslladar un consorci de museus al ciberespai és un repte apassionant. Fer-ho en pocs dies i sense haver-ho previst pot ser esgotador. El nostre equip humà s’hi ha bolcat amb entusiasme, i ja disposem de nou de tots els circuits administratius i de gestió. Potser per defensar-nos de l’ansietat del moment, estem fent tot el possible per construir una nova normalitat i per recuperar, des de casa, la relació amb el públic i la missió de donar a conèixer el patrimoni al servei de la societat i del seu desenvolupament.”

BELI ARTIGAS Historiadora de l’art

“Els nens ens ho han posat més fàcil del que podíem imaginar”

“Els freelance estem acostumats a passar moltes hores a casa treballant, però la situació actual és angoixant i costa concentrar-se. I, si hi afegim tres fills, desapareix el temps per a tu. Però no em puc queixar, els nens ens ho estan posant més fàcil del que podíem imaginar. Moltes hores per davant però plenes d’activitats: ajudar el petit a fer els deures, controlar que els grans els facin, reaprendre a conviure, i trobar estones per poder acabar d’escriure articles pendents que seguiré publicant al meu blog Criticart .”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona