Societat

TESTIMONIS, PROPOSTES I ENTRETENIMENTS

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis de ciutadans que expliquen com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors... diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia per la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i com els ha alterat el dia a dia.

JOAN B. CULLA Historiador

“Tinc centenars de llibres a casa, no me’ls acabaré”

“Em sento privilegiat perquè, per la meva manera de ser, estic entrenat per passar-me hores a casa treballant, i també per les circumstàncies de casa meva, ja que és espaiosa i té jardí. En aquests moments tinc un llibre a mig fer però l’he hagut de parar perquè havia de consultar uns arxius, així que em dedico a atendre correus dels meus alumnes i sobretot a la lectura. Tinc centenars de llibres per llegir, és el moment de rebaixar les piles, tot i que no me’ls acabaré, necessitaria almenys un any!”

SALVADOR COT Periodista

“En Tac és el meu passaport al carrer i crec que se n’adona”

“Es diu Tac, és negre amb una franja blanca al pit i pesa quatre quilos. La meva mare el va adoptar de la gossera quan encara no tenia els problemes de salut que té ara. I aquí estem tots tres confinats en un pis de Terrassa. Ell és el meu passaport cap al carrer i jo soc l’única novetat domèstica –normalment visc a Barcelona– de la major part de la seva vida. Cada cop ens entenem millor. Tant, que començo a sospitar que s’adona que no soc jo qui el treu, sinó ell a mi. Em mira. Per si de cas, li dono un tros de pernil.”

ANTONI SEGURA I MAS Historiador

“Acabant un llibre sobre la història dels darrers tres quarts de segle”

Rutina per combatre el confinament: consultar i respondre missatges de WhatsApp i correus electrònics d’amics, familiars i alumnes, penjar classes en línia, caminar pel passadís, veure les notícies l’imprescindible perquè no t’agafi cap neura i, sobretot, llegir i escriure. Estic acabant un llibre sobre la història dels darrers tres quarts de segle. Cal no deixar-se vèncer per la negativitat i per les males decisions que avantposen l’economia a la vida: mai ha estat sensat encarar les crisis econòmiques amb retallades en sanitat i recerca, però així es va fer deu anys enrere.

MARCEL MAURI Vicepresident d’Òmnium

“Hi ha fets que ens transcendeixen i per això em quedo a casa”

“Em dutxo, faig exercici (el que permet un pis petit) i saludo des del portàtil. «És estrany però necessari», em repeteixo. Som-hi: videoconferència amb el grup de recerca de la UPF o responc correus d’estudiants. Aprofito el TN per dinar i, a la tarda, teleactivisme. Òmnium Cultural tampoc s’atura. La societat civil també s’ha compromès per erradicar el virus –i per desemmascarar una monarquia corrupta que empresona–. Hi ha fets que ens transcendeixen a nosaltres mateixos, per això em quedo a casa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS