Societat

L’hantavirus desferma la por d’una nova epidèmia a la Xina

Enmig de la pandèmia de la Covid-19, un xinès de la província de Shannxi mor per aquesta malaltia

Tot i l’alarma, els casos de transmissió entre humans d’aquest virus són extremadament rars

La notícia de la mort d’un treballador a la Xina que va donar positiu per hantavirus va generar un cert rebombori a les xarxes enmig de la pandèmia del coronavirus. La notícia, publicada pel diari oficial del règim xinès en llengua anglesa, Global Times, informa que el treballador tenia previst tornar a la seva feina a Shandong juntament amb 29 persones més en un autobús noliejat però va començar a sentir-se malament durant el camí i va ser enviat a l’hospital del comtat de Ningshan, a la província de Shannxi. L’home va morir dilluns al matí, malgrat que van administrar-li el tractament adequat. Tots els altres passatgers van donar negatiu en el test de coronavirus i els resultats de les proves d’hantavirus estan pendents dels resultats, van assegurar les autoritats.

Segons l’agència de notícies Xinhua, s’ha obert una investigació per aclarir el cas després que el treballador traspassés. Experts de la província de Yunnan, al sud-oest de la Xina, van posar en marxa una investigació epidemiològica per inspeccionar i detectar l’origen de la malaltia com més aviat millor. En els últims cinc anys, la província de Yunnan va informar de 1.231 pacients amb hantavirus i assegura que cada any es denuncien més de 200 casos en aquest territori.

L’Organització Mundial de la Salut afirma que l’hantavirus és una malaltia transmesa per rosegadors, inclosos ratolins i rates, i es caracteritza per símptomes com ara febre i trastorns gastrointestinals, seguits de l’aparició sobtada de dificultat respiratòria i hipotensió. Tot i això, els experts sanitaris envien un missatge de tranquil·litat sobre la hipòtesi que el virus pogués desencadenar una altra crisi sanitària mundial, ja que els casos de transmissió entre humans són extremadament rars. La forma més freqüent de contagi en humans és per via aèria a través de restes d’orina o gotes de suor o saliva que puguin deixar els rosegadors en l’ambient, així que en entorns oberts és difícil encomanar-se perquè l’aire o la pluja escombren les partícules de virus.

Tancament de frontera

D’altra banda, el govern xinès va anunciar ahir que suspendrà a partir de demà dissabte l’entrada al país d’estrangers, tot i que tinguin visats o permisos de residència, a causa del coronavirus. Pequín va detallar que s’havia vist “forçat” a adoptar aquesta mesura de caràcter temporal “per la situació del brot i les pràctiques en altres països”.

LA XIFRA

1.307
casos
de coronavirus al Japó i 45 víctimes des del mes de gener.

El Pakistan manté obertes les mesquites

El Pakistan mantindrà les mesquites obertes amb restriccions als majors de 50 anys, tot i que ha confirmat 1.123 casos i 8 morts pel coronavirus i ha implantat confinaments a tot el país.

El nombre de morts a Itàlia supera els 8.000

El nombre de morts a Itàlia va assolir ahir els 8.165, en registrar-se’n 662 en les últimes 24 hores, una xifra inferior als dos dies anteriors. El nombre de casos positius ha crescut després de quatre dies.

Rússia suspèn tots els vols internacionals

Rússia va decidir ahir suspendre tots els vols internacionals excepte els que permetin repatriar ciutadans russos des de l’estranger, com a mesura addicional per lluitar contra la pandèmia.

‘The Guardian’ carrega contra la gestió de Sánchez

El diari britànic The Guardian carregava ahir contra la gestió del govern espanyol de la crisi del coronavirus. “Espanya està en el punt de mira de la pandèmia”, diu el diari, que afirma que abans era Wuhan.

Washington inicia una quarantena fins al 24 d’abril

La ciutat de Washington va començar ahir una quarantena que s’allargarà fins al 24 d’abril. Aquesta inclou el tancament de negocis no essencials. Els restaurants poden enviar menjar a domicili.

Rebrot d’infeccions al Japó

El Japó està experimentant aquests últims dies un important rebrot de casos de coronavirus, especialment a l’àrea metropolitana de Tòquio després que dimarts s’anunciessin 41 casos confirmats i ahir 45 més. La governadora de Tòquio va demanar dimecres als ciutadans que es quedin a casa el cap de setmana, petició avalada ahir pels governadors de la resta de prefectures de l’àrea metropolitana de la capital. El govern del Japó va anunciar ahir a la tarda la prohibició d’entrada al país d’estrangers que hagin estat en algun de 21 països europeus, entre els quals hi ha l’Estat espanyol, o a l’Iran les dues setmanes prèvies a la seva arribada, com a mesura per contenir el virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia