Salut

Arriben els primers pacients a l’hotel IBIS de Girona

Ja s’han derivat malalts del Trueta i de La República a aquest hotel, que està molt a prop de l’hospital de Girona

El Trias de Palamós també està a punt, amb 51 habitacions habilitades

L’hotel Ibis de Girona ja ha començat a rebre pacients procedents dels hospitals de Girona. El primer trasllat es va fer dilluns a la nit, quan s’hi va derivar un pacient de l’hospital Josep Trueta, situat molt a prop. I ahir les derivacions van continuar amb un pacient del centre sociosanitari La República, del parc hospitalari Martí i Julià de Salt. De fet, estava previst que ahir també se’n derivessin alguns més del Trueta. D’altra banda, l’hotel Trias de Palamós , que des d’ahir obria oficialment, estava preparat per rebre pacients dels Serveis Integrats de Salut del Baix Empordà, amb 51 habitacions habilitades.

D’altra banda, el govern espanyol va canviar ahir el nombre d’hotels que durant l’estat d’alarma estan autoritzats a obrir les seves portes per atendre els treballadors dels serveis essencials –com per exemple transportistes de mercaderies, sanitaris o policies– tot i que romandran tancats al públic. Així, a banda de l’hotel Travé de Figueres i l’hotel Nacional de la Jonquera, també s’hi han afegit l’hotel Europa de Girona, l’hotel Palau Girona de Sant Julià de Ramis i l’hotel Terminus de Puigcerdà.

Reorganització a Lloret

Dins les mesures organitzatives que es duen a terme aquests dies, ahir també es va anunciar que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit reorganitzar l’atenció que donen els dos CAP de Lloret de Mar. Així, a partir de dimecres el CAP Rieral concentrarà tota l’atenció pediàtrica del municipi, tant aquelles visites programades com les urgències. A més, aquí també s’hi centralitzarà l’activitat ginecològica i obstètrica. Per contra, el CAP Lloret de Mar concentrarà l’atenció a adults, a més de les urgències.

D’altra banda, l

’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha comprat més de 30.000 mascaretes de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments i als serveis socials comarcals per pal·liar la manca de material de protecció per a professionals d’atenció directa. Una bona part, unes 20.000, les han fet voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l’escola de disseny de moda Qcostura i l’Assemblea Nacional Catalana de Girona, i les 10.000 restants seran per a tallers especialitzats. Estan fetes del material d’un fabricant de roba tècnica per a sales d’operacions i sales blanques.

LA XIFRA

30.000
mascaretes
enviaran des de la Diputació als ajuntaments gironins i als serveis socials comarcals.

Posició de la Intersindical-CSC

Des de la Intersindical-CSC comarques gironines i la secció sindical de l’hospital Universitari de Girona Josep Trueta van denunciar ahir la nefasta gestió del govern espanyol en relació amb la crisi de la Covid-19. “El seu enfocament estil “la bossa o la vida”, en què la prioritat és la bossa, arrossegarà el nostre país i la resta de l’Estat a una gran crisi, tant pel nombre de vides que es perden i es perdran com per les repercussions socioeconòmiques que esdevindran”, afirmen. Així mateix, entre altres coses, constaten que a la regió sanitària es va molt just de respiradors i de material de protecció, tot afegint-hi que “és un greuge el nombre de llits d’UCI per habitant de què disposem quan es compara amb l’àrea metropolitana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona