Salut

Trilla explica que els arguments científics sobre l’ús de mascaretes “no són clars” però que eviten el contagi a tercers

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic apunta que la sortida serà lenta pel risc “important” de nous casos que caldrà aïllar per evitar un nou “incendi”

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha explicat aquest divendres que els arguments científics sobre l’ús de mascaretes “no són clars” però que, en tot cas, eviten el contagi a tercers.

Concretament, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha indicat que científicament “no té massa sentit” portar-la si estàs a l’aire lliure i no t’apropes a ningú a menys de dos metres.

Tot i això, ha apuntat que com que no saps si pots estar contagiat és bo posar-se-la per evitar contagiar ningú i que quan s’entri en una fase de relaxació del confinament “es recomana” el seu ús.

D’altra banda, ha alertat que la sortida de la pandèmia del coronavirus serà lenta i que apareixeran nous casos que caldrà “acotar” per evitar un nou “incendi”.

Trilla ha avançat que hi ha comitès tècnics del ministeri de Sanitat que treballen en com serà la sortida del confinament i ha remarcat que un dels problemes és conèixer l’estimació real de quanta gent ha estat infectada i té anticossos.

En tot cas, ha afirmat que no es podrà fer un alliberament de cop “perquè molta gent encara es podrà infectar”.

Trilla ha afirmat que difícilment es podrà establir quan s’arribarà al pic de contagis perquè si les mesures de confinament han funcionat serà “un pic molt llarg, no una muntanya”. Ha afegit que, en tot cas, el descens serà “gradual” i “probablement lent”.

En aquest sentit, ha assegurat que es trigarà “molt de temps” en que els hospitals recuperin la normalitat i que no es podran desmantellar les unitats extraordinàries d’UCI “fins que no passi molt de temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa un any de la creació de la comarca

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona