Societat

Espelmes als balcons recorden Guillem Agulló, assassinat fa 27 anys

L’activista valencià va morir a mans d’un grup neonazi

Diverses entitats han convocat per a aquest dissabte a les 9 del vespre una encesa d’espelmes als balcons d’arreu per commemorar la mort de l’activista Guillem Agulló.

El jove va ser assassinat l’11 d’abril del 1993 quan tenia 19 anys a mans d’un grup neonazi a Montanejos, a l’interior de Castelló (País Valencià).

Diversos líders polítics i culturals s’han sumat a la iniciativa d’enguany, com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha dit que el té “sempre en la memòria”, o el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart , que ha assegurat que Agulló és “una lliçó de vida i un motiu de lluita”, tot acompanyant els missatges amb el cartell de la convocatòria, sot el lema Encenem la flama del record.

El president de la Generalitat, Quim Torra , també ha recordat l’assassinat amb un missatge a Twitter, on ha assegurat que no l’oblida ni a ell ni a “la lluita compromesa amb la llibertat, la solidaritat, la diversitat , la democràcia i la justícia”.

La CUP també ha fet una piulada, on ha avisat que “oblidar no és una opció”. En un vídeo, els diputats al Parlament i al Congrés han lamentat que els seus assassins “gaudeixin d’impunitat” i han convocat a “encendre una espelma a cada balcó dels Països Catalans per no oblidar”.

L’autor confés de l’assassinat va ser condemnat a 14 anys de presó, dels que en va complir només quatre per “bon comportament”. Els altres quatre acusats van ser absolts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia