Salut

Barcelona passa dilluns a la fase 1

Les regions sanitàries de la capital catalana, Metropolitana Nord i Sud fan un pas més endavant

Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran passen a la fase 2, i la resta es mantenen igual

Les regions de Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud passen a partir de dilluns a la fase 1. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest migdia. Les regions de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran passen a la fase 2 a partir també de dilluns. La resta de regions sanitàries catalanes, Lleida, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf , es mantenen en la fase 1.

Amb la fase 1, els bars i restaurant podran obrir les terrasses en un 50% de la seva capacitat. També es podrà quedar amb un màxim de deu persones en terrasses o dins d’una casa, respectant la distància de 2 metres. Estarà permesa l’assistència a llocs de culte, sempre que no se superi un terç de la seva capacitat i amb la distància física d’1 metre.

Les persones que viuen a la mateixa casa poden viatjar juntes i ocupar totes les places dins d’un vehicle. S’ha de garantir el teletreball i els ajuntaments poden autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions.

Es mantenen les franges horàries als municipis grans per fer passejos i esport i es pot viatjar a les segones residències que es trobin dins de la mateixa àrea autoritzada.

Els cines, teatres i recintes on es facin espectacles culturals podran obrir, limitant la capacitat a un terç i mantenint les distàncies de seguretat de 2 metres entre les persones. S’estableix un màxim de 200 persones en espais exteriors i de 30 en locals tancats.

Les biblioteques també poden obrir per a serveis de préstec i devolucions i els museus permetran visites amb estrictes mesures de reducció de l’aforament a un terç i mantenint les distàncies de seguretat per evitar el contacte personal. Les vetlles es podran fer amb una limitació de 15 persones a l’aire lliure i de 10 en espais tancats.

Altres comunitats que passen de fase

Pel que fa a la resta de comunitats autònomes estatals, el ministeri de Sanitat ha donat llum verd també a la fase 1 per a Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid. També passen a la fase 2 Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, La Rioja, Ceuta i Melilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres