Salut

Salut diu que no ha detectat cap problema amb les dades d’una zona concreta com ha afirmat el govern espanyol

Assegura que les dades de morts i positius són les esperables per l’evolució dels últims dies

La Conselleria de Salut assegura que no hi ha cap zona de Catalunya que indiqui que l’evolució del coronavirus vagi a pitjor i de forma diferent a l’esperada, al contrari del que ha insinuat aquest divendres al migdia el Ministeri de Sanitat. A més, lamenta que en la reunió bilateral d’aquest dijous el ministeri no esmentés aquesta possible zona amb més casos.

En un comunicat, Salut ha volgut respondre al director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, que aquest divendres a la tarda ha dit que els han “sorprès” i els “preocupen” les últimes dades facilitades per Catalunya sobre nous positius (150).

Simón ha dit que no seria una situació generalitzada sinó vinculada a una zona concreta però que ho estan analitzant perquè si la informació no és correcta, no poden valorar el que està passant “realment”. “Estan arribant unes xifres que requereixen més explicacions i que tenen algunes incongruències”, ha dit. El Ministeri no va incloure ahir les dades catalans per problemes de “validació”. Simón ha dit que creien que era un problema “puntual”, que avui s’ha repetit, i que si la situació no es resol, “s’hauran de tenir les discussions que calguin per garantir la seguretat no només dels catalans sinó de tots els espanyols”.

En el seu comunicat, el departament ha assegurat que la Generalitat cada dia fa públiques les dades de casos positius, sospitosos, morts declarats per les funeràries i classificats pel lloc de defunció. De totes les dades que Salut publica, el Ministeri de Sanitat demana que se li notifiquin només algunes, i amb això fa una interpretació. “Però és la Generalitat qui coneix la realitat epidemiològica del país”, afegeix.

Per això, el departament assegura que si el Ministeri creu que existeix una zona amb dades que van a pitjor, “l’hauria d’haver comunicat ahir mateix”. “Salut, com no pot ser d’una altra manera i pel bé de tota la societat, seria el primer en indicar l’existència d’alguna zona del país on l’evolució de les dades fos pitjor de l’esperada”, ha afegit.

Pel que fa a les dades de morts, Salut ha declarat aquest divendres al Ministeri un grup de casos de dies anteriors, tot i que ja estaven incloses en les publicacions que es fan cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla