Salut

Salut defensa la fiabilitat de les seves dades i nega qualsevol rebrot Catalunya

El director general de Professionals de la Salut qualifica de “sorprenents” les declaracions de Simón posant en dubte les xifres del govern

El director general de Professionals de la Salut de el Departament de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha defensat avui la fiabilitat de les dades de contagis i morts de Covid-19 que faciliten, ha negat que hi hagi cap rebrot a Catalunya i ha titllat de “sorprenents” les afirmacions que va fer ahir Fernando Simón. “A dia d’avui no tenim cap dada que ens indiqui que hi ha una situació de possible rebrot epidèmic de gran intensitat en cap territori de Catalunya”, ha subratllat Ramentol en una entrevista al 3/24, on ha afegit que de ser així “els primers que ho haurien de saber serien els ciutadans”. Ramentol també ha comentat que la relació amb el ministeri és “fluïda i honesta” des de l’inici de l’epidèmia.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va criticar aquest divendres les “incongruències” de les dades que facilitava Catalunya i per una zona concreta que no va revelar.- Simón també va expressar la seva preocupació pel problema amb les xifres “ahir i avui”, després d’una evolució “molt bona”. Després de detallar que el Ministeri de Sanitat està parlant amb les autoritats catalanes per aclarir què passa, Simón va dir: “no és intranscendent no saber què està passant a Catalunya” i va afegir que els problemes estan associats a una zona concreta.

En una entrevista aquest dissabte a TV3, Ramentol ha reconegut que les dades que facilita Catalunya al ministeri “s’han anat enriquint, però són recopilades cada dia i reflecteixen la realitat de Catalunya”, on ha assegurat que no han detectat cap rebrot.

Ramentol ha admès que “quan hem detectat errors els hem rectificat, però gestió de dades és absolutament transparent i reflecteix la realitat”. “El ministeri rep una part d’aquestes dades i fa la interpretació que creu oportuna, però no tenim cap dada que hi hagi cap rebrot epidèmic enlloc, seríem els primers a saber-ho i comunicar-ho”, ha asseverat.

El director general ha assegurat que el Departament de Salut manté “una relació tècnica i de treball fluida i productiva” amb el Ministeri de Sanitat i que “en cap moment se’ns ha transmès que tinguin alguna preocupació sobre les dades”.

Tot i això ha admès: “marge de millora sempre n’hi ha, som els primers a dir-ho, i quan hem vist que podíem millorar ho hem fet, el que passa és que a vegades ens ha costat explicar-ho o fer-ho entendre”

“Estem aprenent cada dia i l’àmbit de les dades no està exclòs i sempre que puguem millorar, ho farem”, ha reiterat Ramentol, que ha recordat que els tècnics del departament s’aparten de les consideracions polítiques pel que li “sorprèn de manera desagradable aquestes insinuacions del responsable del ministeri (en al·lusió a Simó), no és l’esperit de les relacions que mantenim “.

“Aquest no és el marc de les converses que tenim amb el ministeri i esperem que aviat deixin aquestes insinuacions i tornem a on érem”, ha conclòs Ramentol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona