Societat

Cimera per reunir fons per als exiliats veneçolans

La conferència de donants en suport dels exiliats i immigrants de Veneçuela va començar ahir, convocada per la Unió Europa i el govern espanyol amb el suport de l’Acnur i l’Organització Internacional per les Migracions.

L’objectiu és reunir fons per als països que acullen els més de 5 milions de ciutadans veneçolans que han fugit els últims anys de la complicada situació econòmica i política del país. Una conjuntura agreujada per la pandèmia de la Covid-19 i l’hostilitat de l’administració dels Estats Units. “És una de les crisis de desplaçats més grans del món, i els països de la regió hi han respost amb una destacada obertura.

L’arribada de la pandèmia és un repte addicional de magnitud imprevisible i una dificultat pels països per poder mantenir una societat inclusiva”, segons el representant per als refugiats veneçolans a l’Acnur, Eduardo Stein. Colòmbia és el principal receptor (1,8 milions de veneçolans) i ha demanat cooperació internacional en matèria de sanitat, educació, llars, alimentació i integració socioeconòmica.

Al Perú han demanat asil mig milió d’immigrants, i també fa una crida a la solidaritat. La ministra d’Afers Estrangers espanyola, Arancha González, ha compromès 50 milions en ajuts pels pròxims tres anys, que se sumen als 20 milions ja destinats amb anterioritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia