Salut

Reunions de fins a 20 persones i barres obertes a la fase III de la desescalada

El BOE publica aquest dissabte la normativa de la quarta etapa del desconfinament, en la que es permet obrir qualsevol comerç sense límit de superfície i les zones comunes dels centres comercials

Teatres i cinemes podran acollir el 50% de l’aforament i s’obren els establiments d’apostes

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dissabte la normativa que regirà la fase III de la desescalada del confinament per la pandèmia de coronavirus.

Les mesures de flexibilització d’aquesta nova etapa seran d’aplicació a partir de dilluns, però de moment només les illes de Formentera (Balears) i La Gomera, El Hierro i La Graciosa (Canàries). El 70% de la població de l’Estat continuarà a la fase II i un 30% continuarà a la I, bàsicament la Comunitat de Madrid, l’àrea metropolitana de Barcelona i les principals ciutats de Castella i Lleó.

Amb aquest nou pas de desescalada es dona més llibertat per a algunes activitats i es podran reunir grups de fins a 20 persones, tot i que encara es mantenen algunes restriccions per l’estat d’alarma. El BOE ratifica que podran obrir tots els comerços “amb independència de la seva superfície útil d’exposició” però amb una limitació del seu aforament a un màxim del 50%.

També es permet em aquesta etapa reobrir les zones comunes i recreatives dels centres i parcs comercials, amb l’aforament limitat al 40%.

Barres alliberades

A partir de la fase III les barres dels bars recuperen la seva activitat. Els clients –o grups de clients- podran consumir-hi sempre que mantinguin la distància de seguretat de dos metres amb altres usuaris. A les taules dels establiments es manté la distància de seguretat de 2 metres. En aquesta etapa les terrasses dels establiments ja podran oferir el 75% de la seva capacitat.

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les seves zones comunes, sempre que no superin el 50% del seu aforament. Es podran fer activitats de turisme actiu i de naturalesa amb grups de fins a 30 persones.

En l’àmbit de la cultura, els teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb un 50% del seu aforament i es podran realitzar activitats culturals a biblioteques i museus.

En matèria d’esports es permetran els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d’espectacles i activitats esportives.

Es podran fer congressos amb un límit de 80 assistients i reobrir els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament màxim del 50%.

També es poden obrir casinos, bingos i altres establiments de jocs d’apostes al 50% de la capacitat dels establiments i sempre que es compleixin els mesures d’higiene i prevenció previstes.

També es permet la realització d’activitats de lleure adreçades als joves i infants.

Teletreball preferent

En matèria laboral es manté la recomanació del teletreball “sempre que sigui possible”. No obstant això, segons l’ordre del BOE, les empreses “podran elaborar protocols de reincorporació presencial a l’activitat laboral”, sempre d’acord amb la normativa laboral i de prevenció de riscos laborals.

Les empreses “hauran d’incloure recomanacions sobre l’ús d’equips de protecció adequats al nivell de risc, la descripció de les mesures de seguretat a aplicar, la regulació de la tornada al treball amb horari escalonat pel personal, sempre que això sigui possible, i la conciliació de la vida laboral i familiar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona