Salut

Catalunya no registra cap mort per primer cop des de l’inici de la pandèmia

Les funeràries notifiquen 9 defuncions de dies anteriors però cap de l’1 de juny

Lleida no va reportar ahir cap nou contagi, segons les dades de Salut

Per primer cop des del començament de la pandèmia, en les xifres fetes públiques ahir pel Departament de Salut no consta cap mort més. És la primera vegada que això passa a Catalunya i, segons van precisar fonts del Departament de Salut, això no vol dir exactament que no hi hagi hagut cap defunció. Pot passar, van subratllar, que, com ha passat altres vegades, les possibles defuncions s’acabin comunicant uns dies més tard.

De fet, ahir les funeràries catalanes van reportar nou morts més per Covid-19 de dies anteriors, cosa que ja situa la xifra global de víctimes en 12.289. A banda de les morts, s’han detectat 23 nous casos positius testats (133 menys que el dia anterior, el que situa la xifra global de contagis en 67.083.

D’entre les víctimes, 6.706 persones han mort en un hospital o un centre sociosanitari, 3.965 ho han fet en una residència, i 777, al domicili. També hi ha encara 841 defuncions que no estan classificades per falta d’informació. De les 4.067 persones que han estat ingressades a les UCI, encara en queden 155.

Més regions sanitàries

La regió sanitària de Lleida i la de l’Alt Pirineu i Aran no han registrat cap nou contagi de Covid-19 en l’últim balanç diari, segons les dades facilitades ahir pel Departament de Salut. Així la xifra de casos confirmats per coronavirus l’1 de juny s’ha mantingut en 2.966, la mateixa que el dia 31 de maig, dels quals 2.561 corresponen a Ponent i 405 a l’Alt Pirineu i Aran.

Per territoris, a la ciutat de Barcelona han mort 4.168 persones, a la zona metropolitana nord hi ha hagut 2.838 morts, mentre a la metropolitana sud s’han registrat 2.311 defuncions. A la Catalunya Central han mort 1.526 persones i a Girona han estat 776 els morts. Pel que fa al Camp de Tarragona, els morts són 383. A l’Alt Pirineu i Aran es mantenen amb 30 morts, com ja fa uns dies, mentre que a les Terres de l’Ebre continuen amb la xifra de 43 defuncions.

LA XIFRA

9
morts
de dies anteriors van ser notificades ahir per les funeràries, però cap del dia 1 de juny.

Canviar de territori. Quan?

Mentre que dilluns el ministre de Transports, José Luis Ábalos, obria la porta a permetre la mobilitat entre comunitats autònomes que passin a la fase 3 abans del 21 de juny i també canviar de província dins un mateix territori, en funció de l’evolució de les dades, ahir va ser el responsable de Sanitat, Salvador Illa, qui va embolicar aquestes declaracions. Segons ell, això no podrà passar fins que caduqui l’estat d’alarma, el 21 de juny. De fet, a Catalunya tret de l’àrea de Barcelona i la de Lleida, tot el territori ja està en fase 2. I el sector metropolità no canviaria a 3 fins ben bé el 21 de juny, amb la qual cosa, sigui per canvi de fase o perquè decau l’estat d’alarma, la plena mobilitat a Catalunya no estaria permesa fins a la setmana de Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona