Societat

Obertes les inscripcions a les colònies de ‘L’estiu és teu!’ amb més beques per les famílies vulnerables

Hi haurà més activitats a l’aire lliure, grups reduïts, albergs adaptats, educació de salut i acompanyament emocional

Les colònies de L’estiu és teu! per a infants i adolescents de 5 a 16 anys que organitza l’Agència Catalana de la Joventut obren aquest dimecres les inscripcions a la seva 26a edició amb un programa adaptat als condicionants que exigeix la pandèmia de la covid-19.

A part de les ajudes que hi havia en les edicions anteriors, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha quadriplicat el pressupost, fins a 4,65 milions d’euros, perquè les famílies en situació de vulnerabilitat o afectades econòmicament per la covid-19 puguin gaudir de les colònies aquest estiu.

Hi haurà més activitats a l’aire lliure, grups reduïts, albergs adaptats, educació de salut i acompanyament emocional.

Les famílies es poden inscriure directament a les places lliures que ofereix el portal virtual, de manera que sabran des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades.

El lloc i les dates escollides hauran d’estar en la Fase 3 de desconfinament en el moment d’inici de l’activitat, condicionant general per a totes les activitats de lleure.

Aquesta edició ofereix una oferta d’activitats adaptada als criteris generals per a fer activitats segures i al protocol específic per a l’organització de colònies.

Així mateix, les activitats s’adaptaran a les diferents mesures de prevenció i higiene com són la distància física recomanada com a element d’aprenentatge pedagògic, el rentat sistemàtic de mans, els espais de 4 metres quadrats per participant o l’establiment de grups reduïts i estables de 10 persones màxim, entre d’altres.

En aquest sentit, per exemple, els monitors, monitores i dirigents de les activitats treballaran amb els participants aspectes de prevenció i higiene com són el rentat periòdic de mans o les activitats exteriors de relació amb la natura.

Les recomanacions de Salut han fet canviar algunes activitats per unes altres. Per exemple, a les estades multiesportives no es farà l’especialitat d’aquaesport, si no l’alternativa gymsport.

Així mateix, algunes estades han reduït grups que tradicionalment eren més nombrosos, com són els casos de dansa o música.

Així, en aquesta edició s’oferiran 11 modalitats d’estades a escollir, que són música, idiomes, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, veu, cinema, excursionisme i dansa.

Els albergs als quals es desenvoluparan les colònies són els de Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Núria, Planoles, la Vall d’en Bas, Sant Joan de les Abadesses, Sort i Vic.

Pel que fa al mes de realització, el juliol concentrarà el gruix de participants a les colònies, com és habitual, mentre que l’agost tindrà un nombre menor d’infants i joves. Tanmateix, el programa preveu reforçar les places a l’agost i al setembre si fos necessari.

Els infants amb risc d’exclusió social, grau de dependència o discapacitat reconeguda tindran l’estada becada, igual com en les darreres cinc edicions.

Les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades, un ajut que va beneficiar el 715 participants en l’edició passada, i 14.756 famílies des de la implantació d’aquesta mesura el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia