Societat

Barcelona comença primer per recuperar el turista local

A partir d’aquesta setmana es disposarà d’eines digitals per conèixer l’oferta de la ciutat i poder fer reserves des del mòbil

En altres fases es faran campanyes per recuperar els visitants estrangers

Barcelona vol recuperar el turisme, el proper i el llunyà, no en va aquest sector representa un 12% del PIB de la ciutat i dona feina directa a 90.000 persones. Davant la desolada situació que ha deixat la pandèmia de la Covid-19, mai imaginada, Turisme Barcelona va presentar ahir un pla d’accions per reimpulsar el turisme tant en un àmbit nacional com internacional. En una primera fase, que ja comença aquesta setmana i que s’allargarà fins al setembre, es vol recuperar la confiança del consumidor local.

Turisme Barcelona –que és un consorci públic i privat–, amb el suport d’unes 200 empreses del sector, posen en marxa la campanya Viu Barcelona, amb una plataforma web a través de la qual es podrà accedir a un munt d’experiències i activitats pensades per gaudir de la ciutat. Aquest marketplace “és un espai viu on anirem integrant tota aquella oferta que es vagi activant”, va explicar ahir la directora de Turisme Barcelona, Marian Muro. Per accedir al marketplace cal adreçar-se al web visitabarelona.com/marketplace o bé accedir-hi des de maiensaturem.barcelona, de l’Ajuntament.

D’altra banda l’App CityTrips del RACC ha incorporat a la seva oferta (que era bàsicament informació sobre la mobilitat) tota l’oferta turística de la ciutat i entorn de manera que en aquesta aplicació que es pot descarregar al mòbil hi haurà tota l’oferta real i la possibilitat de fer reserves.

En una segona fase, que comença a mitjan juliol, es vol anar a buscar el mercat interior i de proximitat, la majoria del qual arriba o bé per carretera o amb tren. Es tracta dels mercats català, espanyol i francès als quals es convidarà, si venen en cotxe, a deixar-lo en un aparcament (amb tarifes “acollidores”) i a utilitzar el transport sostenible. En col·laboració amb Sevilla s’ha signat un acord com a ciutats unides al TAV com són. Barcelona, així, seria la porta d’entrada a un viatge fins a Sevilla passant per altres ciutats unides pel tren.

La tercera fase del pla és anar als altres països Shenguen (mercats europeus que ja estaven consolidats) i en una quarta fase, ja pensada més el 2021, es pretén recuperar el turista asiàtic i el nord-americà, un turisme que convé molt perquè li agrada la cultura i la gastronomia i gasta molt.

“Som una destinació madura, consolidada, reconeguda i segura”, va recordar ahir el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que no va dubtar a dir que la capital catalana “vol liderar el turisme urbà del futur” i va recordar que, per recuperar el turisme, serà molt important recuperar la imatge de normalitat. Per això va agrair a tants establiments que hagin decidit obrir malgrat que avui fer-ho suposa tenir pèrdues.

LA XIFRA

10
per cent
dels hotels de Barcelona (que són 45) estan oberts i tenen un 10% de clientela a hores d’ara.

LA FRASE

Per tenir un turisme de qualitat també hem d’apostar per la diversificació comercial
Xavier Marcé
regidor de turisme de barcelona

Ventilació assistida al metro de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona implantarà aquest estiu una prova pilot de regulació intel·ligent de la ventilació al metro, per millorar la qualitat ambiental, evitar contagis i mitigar la calor.

Amnistia avisa dels excessos policials

Un informe d’Amnistia Internacional assegura que durant l’estat d’alarma “ha continuat l’arbitrarietat de les forces de seguretat”, ja que han aplicat l’anomenada llei mordassa amb “un enfocament principalment coercitiu, sense criteris clars d’actuació, especialment en el tracte amb persones vulnerables”. Els cossos de seguretat haurien imposat un total de 1.044.717 propostes de sanció en tres mesos.

Demanen revisar el nou índex de lloguers pel virus

El Sindicat de Llogaters celebrava ahir que l’Estat estableixi un índex de preus de lloguer, si bé demana actualitzar-lo perquè la Covid-19 ha fet que caiguin més els ingressos de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona