Educació

Els antivacunes, una opció de la prova de català de la PAU

L’examen de llengua catalana ha inclòs preguntes sobre Pla, Guimerà i Rodoreda

Un text sobre la lluita de l’OMS contra els moviments antivacunes va ser una de les opcions que van poder triar els estudiants que van fer ahir la prova de llengua catalana i literatura. Els que van triar l’opció B van haver de demostrar la seva capacitat lectora a partir d’una adaptació del text “La lluita contra els moviments antivacunes entre les prioritats de l’OMS per al 2019”, escrit pel metge i escriptor Genís Carrasco, que explica el frau del suposat estudi que relacionava la vacuna triple vírica amb l’autisme infantil. La comprensió lectora de l’opció A es va basar en un text de Josep Pla i, a més, es va preguntar sobre Mirall trencat, de Mercè Rodoreda, i Terra Baixa, d’Àngel Guimerà, totes dues lectures obligatòries durant el curs.

Ahir es va fer també la prova de llengua estrangera i avui es farà la d’història pel que fa a la fase general. Tot i l’entrada en vigor de l’obligatorietat de dur sempre mascareta, els estudiants estaran exempts d’usar-la durant l’examen perquè se’ls considera grup estable de convivència. No hi ha cap canvi, doncs, amb el que es va acordar a l’inici de la selectivitat de dur-la als accessos i en la interacció amb els docents i de poder-se-la treure a l’examen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia