Societat

Salt i els municipis de l’entorn reclamen més mossos d’esquadra

Consideren que caldria augmentar la plantilla a 60 agents per la “casuística especial” de la zona i demanen que la comissaria es converteixi en una ABP

Els ajuntaments de Salt i els municipis del seu entorn han sol·licitat a la conselleria d’Interior i als Mossos d’Esquadra que destinin més agents a la comissaria que hi ha a Salt. “Volem posar de manifest l’alarmant manca d’efectius que es pateix a la unitat de seguretat ciutadana (USC) dels Mossos d’Esquadra de Salt”, expliquen en una carta signada els alcaldes Jordi Viñas (Salt), Josep Pinsach (Aiguaviva), Xavier Vinyoles (Bescanó), Sònia Gràcia (Fornells de la Selva) i David Mascort (Vilablareix).

Els batlles dels municipis afectats consideren que s’hauria d’augmentar la plantilla actual de 41 agents fins als 60 per “dimensionar correctament les necessitats d’una població de més de 43.000 habitants”, i recorden la “casuística especial” de Salt i alguns municipis del seu entorn, amb un volum de “requeriments, rebuts i atesos fruit d’una realitat més complexa que la de la majoria de comissaries.” En aquest sentit, comparen la seva situació amb la de la comarca del Pla de l’Estany, on la seva àrea bàsica policial “està dotada de més efectius que Salt” tot i tenir menys població.

Segons els alcaldes, la falta de mossos fa que els agents disponibles no puguin assumir “la càrrega de treball” en tots els municipis que han de cobrir. En conseqüència, en el cas de Salt el telèfon d’emergències 112 deriva un “percentatge de serveis notable” a la policia local, cosa que comporta una pressió i una càrrega de treball que està portant “al límit” aquest cos.

Els alcaldes també reclamen que l’USC dels Mossos d’Esquadra de Salt es converteixi en una àrea bàsica policial i no en una comissaria de districte.

LA XIFRA

60
agents
reclamen els alcaldes que tingui la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salt en comptes dels 41 que hi ha ara.

LA FRASE

Amb els efectius actuals no es pot assumir la càrrega de treball de tots els municipis a cobrir
Jordi Viñas
ALCALDE DE SALT

Una reclamació llargament sol·licitada

Els alcaldes recorden que la manca d’agents a la comissaria de Salt no és un problema nou i que ja fa anys que demanen que s’augmenti la plantilla d’agents: “Durant els darrers anys hem alertat de la situació, tal com, per exemple, vam fer el 2015 quan va visitar el municipi [de Salt] el MHP Carles Puigdemont.” En aquell moment ja li van exposar el problema. “Des d’aleshores i fins avui aquesta problemàtica no s’ha resolt”, assenyalen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia