Societat

Desconvocada la protesta contra el Rei que entitats i partits havien programat per a divendres a Barcelona

Els organitzadors consideren que Casa Reial s’ha fet enrere i que l’anunci de la mobilització ha estat determinant

La Casa Reial va dir dimarts al vespre que els Reis d’Espanya no visitarien Barcelona i Figueres el proper divendres, tal i com s’havia planificat i es donava per fet.

Poc abans, partits polítics republicans i entitats com Òmnium i l’ANC havien cridat a la mobilització el mateix divendres, coincidint amb el seguici reial, per mostrar el rebuig a la monarquia i a la seva presència a Catalunya. Donat, però, que no hi ha visita de Felip VI i Letizia, les entitats i partits convocants han decidit anul·lar també la seva acció.

Fonts de l’organització de la protesta asseguren que en cas de reprogramar-se la visita dels Reis , es plantejarien possibles noves mobilitzacions.

Els partits i entitats havien fet una crida per “protegir i blindar” amb cadenes humanes els emplaçaments més emblemàtics de la ciutat de Barcelona durant la visita del rei Felip VI, amb la intenció de “deixar ben clar a aquesta monarquia corrupta, opaca i repressora que no és benvinguda a Catalunya”.

Ara, però, amb l’anunci de la Casa Reial que no vindran divendres, es considera que les convocatòries de mobilitzacions i les proclames republicanes de rebuig a la monarquia han estat “determinants” en la seva marxa enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia