Societat

Més vigilància per evitar les aglomeracions de cotxes a Sadernes

També s’ha decidit obrir del tot l’aparcament de Santa Cecília, fins ara restringit a la meitat de la capacitat

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha decidit reforçar la vigilància a Sadernes per evitar aglomeracions, va anunciar ahir aquest òrgan de gestió de l’espai protegit, que va recordar el risc de contagi de Covid que suposa banyar-se a les gorgues de la zona. A principis de juny van limitar l’aparcament de Santa Cecília oferint només la meitat de les places (una vuitantena) una circumstància que ha provocat que els visitants aparquessin als vorals de la carretera local que va de Montagut a Sadernes. Diumenge passat es van concentrar a la zona més de 500 vehicles i els Mossos van posar una quarantena de sancions per haver estacionat als vorals, informa ACN. Aquest pròxim cap de setmana s’obrirà l’aparcament al complet i es posaran senyals informatius de prohibit aparcar a la carretera. A Montagut hi haurà un punt de control on pararan els vehicles quan l’aparcament de Santa Cecília estigui ple.

Protecció Civil s’afegirà a les tasques que feien fins ara els dos informadors i els dos vigilants contractats a la zona. “Aquests dies han vingut massa visitants, estem en plena de pandèmia i sembla que tot marxi bé”, lamenta el president del Consorci de l’Alta Garrotxa, Santi Reixach, qui subratlla que no es tracta de “prohibir” l’arribada de visitants sinó que es faci de manera ordenada per evitar massificacions i el consegüent risc de contagi de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia