Educació

Educació destina 24,9 milions a cinc nous centres escolars

Aquestes actuacions se sumen a les onze ja engegades o pressupostades a tota la demarcació gironina

El govern de la Generalitat de Catalunya destinarà 24,9 milions d’euros a la construcció de cinc nous centres escolars a les comarques gironines. El Departament d’Educació va presentar ahir la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars, que preveu la incorporació de disset noves actuacions a tot el país per un import total de 91 milions. D’aquestes disset actuacions, deu són per a nova construcció i set, per a gran reforma o ampliació.

En el cas de les actuacions previstes a la demarcació de Girona, totes cinc consisteixen en la construcció de nous centres: l’institut de Vilafant (8.320.000 euros), l’escola Comella a Avinyonet de Puigventós (4.400.000), l’institut escola Salvador Vilarrassa a Besalú (4.200.000), l’escola Alzines Balladores a Sant Feliu de Buixalleu (3.600.000) i l’escola Sant Jordi a Sant Julià del Llor i Bonmatí (4.400.000).

Aquestes accions se sumen a les 71 obres que Educació ja està impulsant a tot el país. A les comarques gironines n’hi ha onze, que ja s’estan construint o bé ja disposen del pressupost per tirar l’obra endavant. Es tracta de l’institut Josep Brugulat de Banyoles, l’institut de Caldes de Malavella, l’institut Ermessenda de Girona, l’escola El Gegant del Rec i l’institut Salvador Sunyer de Salt, l’institut de Vilablareix, l’escola Josep Ribot i Olivas, l’escola Jaume I de Llívia, l’escola Fanals d’Aro de Castell-Platja d’Aro i l’escola Madrenc de Vilablareix.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va destacar que, amb aquest nou PEF, el “departament continua amb la voluntat de millorar les construccions i reduir els mòduls prefabricats.”

LA XIFRA

8,32
milions d’euros
és el cost de l’institut de Vilafant, la inversió en nova construcció més important a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia