Societat

Desmantellada una fàbrica clandestina de tabac de Les Borges Blanques amb 50.000 paquets preparats per enviar

La Guàrdia Civil ha detingut a set persones de nacionalitat polonesa i lituana

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desmantellat una fàbrica clandestina de tabac situada en una antiga granja de Les Borges Blanques amb 49.680 paquets preparats per enviar i capacitat per fabricar 9.000 cigars a l’hora.

S’han detingut a set persones, el cap de l’organització criminal en un domicili de Mataró, el responsable de seguretat a La Jonquera quan intentava abandonar el país, dos treballadors a les instal·lacions de la fàbrica i tres transportistes, tots de nacionalitat polonesa i lituana.

El jutjat d’instrucció 2 de Lleida ha decretat presó pels detinguts. L’operació rep el nom de Karuna i ha comptat amb la col·laboració de l’Europol, les policies de Lituània i Polònia i els serveis duaners francesos.

En el registre a l’antiga granja habilitada com a fàbrica de tabac de Les borges Blanques a més dels paquets es van intervenir 180 kg de fulla de tabac picada, material divers per la producció i 72.640 euros. Les instal·lacions estaven preparades per 14 treballadors que es dividien la feina en dos torns per mantenir la producció ininterrompuda 24 hores al dia.

La investigació va començar a finals del 2019 quan Europol va informar que hi havia una organització criminal internacional que operava des de Catalunya fabricant tabac per introduir-lo al mercat il·legal europeu, principalment a Espanya i França.

Fruit de les investigacions es van fer diverses intervencions en el transport de contraban de tabac ja fabricat. En el primer es van intervenir 243.000 paquets a punt d’entrar a França. El 19 de juliol passat es va intervenir un altre camió amb 43.200 paquets a Canfranc (Osca) que també pretenia entrar a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia