Salut

Salut farà demà cribratges a la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs

Demà dimecres, el Departament de Salut posarà en marxa tres cribratges massius més per detectar contagis de Covid-19 a Catalunya. En aquest cas, les poblacions afectades seran la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs, i com a la resta de cribratges intensius fets els darrers dies en altres localitzacions, l’objectiu d’aquestes dues noves campanyes és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

En el cas de la Seu d’Urgell el cribratge durarà fins divendres i s’oferirà voluntàriament a treballadors de la restauració que no se’ls hi hagi realitzat una PCR els dies previs i a tota la població d’edats compreses entre els 16 i els 50 anys, donat que és en aquesta franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

Durant aquests dies es pretén realitzar entre 300 i 500 proves cada dia, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell en la darrera setmana.

Pel que fa a la ciutat de Vic, les proves també duraran fins divendres i estan dirigides a població asimptomàtica d’entre 15 i 45 anys.

Per últim, pel que fa a la localitat d’Alcarràs, la població diana del cribratge són tant adults com menors, especialment vinculats a l’àmbit de la pagesia, entorns familiars d’empreses hortofructícoles i entorns familiars d’espais residencials.

Complementàriament, a una mostra de menors se’ls realitzarà un test serològic per fer una estimació del nivell d’immunitat en un territori on s’han registrat incidències altes i de manera sostinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia