Societat

Les PCR arriben a Alcarràs, Vic i la Seu, i tornen a Terrassa

S’acceleren els cribratges per detectar asimptomàtics després de quinze dies d’augment del risc de rebrots

En un dia puja a 866 el nombre de casos, amb tretze morts

El Departament de Salut ha accelerat les proves PCR per detectar persones que són portadores del virus sense saber-ho perquè no presenten símptomes i, d’aquesta manera, posar en funcionament els protocols d’aïllament per tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. Davant l’augment de risc de rebrots que s’ha produït els darrers quinze dies, ahir es va posar en marxa el dispositiu de cribratges massius a les poblacions de la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs, mentre que les proves PCR van tornar a la cocapital vallesana de Terrassa.

En aquest darrer cas l’objectiu es concreta a identificar els casos que es puguin detectar en alguns carrers de dos barris de Terrassa, el de Ca n’Anglada i el de Can Palet, arran de la concentració de casos que hi ha hagut als centres d’atenció primària de referència, el CAP de Sant Llàtzer, el CAP Sud i el CAP Terrassa Est. La població diana a la qual es dirigeix és de 4.500 persones, sense limitació d’edat, amb les quals s’ha contactat a través d’un missatge SMS, tot i que qui no el rebi també pot anar a fer-se la prova. Les PCR es faran fins al 31 d’agost al CAP Sant Llàtzer entre setmana, i al de Sant Pere Nord entre setmana, per als veïns de Ca n’Anglada, i al CAP Sud en el cas dels veïns de Can Palet.

A Vic, i concretament al barri del Remei, on s’han registrat més casos de positius aquest mes, van començar ahir amb la intenció d’arribar a les 1.200 proves fins divendres a l’Espai Comunitari del passeig de la Generalitat. En aquest cas s’adreça a veïns d’entre 15 i 45 anys que no tinguin símptomes. A la Seu d’Urgell, i també fins divendres, es faran entre 300 i 500 proves al dia a la sala polivalent del centre cívic El Passeig a la població d’edats compreses entre els 16 i els 50 anys. Finalment, a Alcarràs, el cribratge es fa en una àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La previsió és fer entre 300 i 400 tests diaris per detectar els asimptomàtics, sobretot d’aquells sectors vinculats a la pagesia, entorns familiars d’empreses hortofructícoles i espais residencials. En paral·lel també es fan proves serològiques als menors de 18 anys per poder saber el grau d’immunitat.

En les darreres hores s’han detectat a Catalunya 866 casos més –795 per PCR– i s’han comptabilitzat tretze defuncions. El nombre de pacients ingressats disminueix per segon dia consecutiu i se situa en 662.

A Lleida començaran divendres i Tarragona també en vol

Les proves massives per detectar els asimptomàtics i poder actuar per tallar les cadenes de transmissió s’aniran estenen arreu del territori i divendres arribaran a Lleida, concretament al barri de Balàfia. La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, va explicar que es farà la prova a una població “limitada” d’entre 18 i 40 anys però també a infants per tal de tenir una “foto” de quina és la situació a pocs dies de l’inici del curs escolar. A la capital de Ponent hi ha 108 persones ingressades als hospitals de la regió sanitària i 21 pacients són a l’UCI, una situació d’“alerta” que obliga a “no abaixar la guàrdia”, va explicar Farreny.

I qui també va reclamar ahir aquests cribratges massius al Departament de Salut va ser l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, tot i ser “conscients que hi ha ciutats en una situació més delicada que la nostra”, va assenyalar. La ciutat té un índex de rebrot de 175 i Ricomà va presentar una sèrie de noves mesures per frenar l’avenç de contagis, com ara limitacions en l’esport de base aturant els partits de competició, al tanatori o a les platges, i més vigilància als mercats ambulants. Les llars de jubilats que s’havien de reobrir al setembre continuaran tancades i les dutxes de la platja deixaran de funcionar la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC