Societat

Arxivades les diligències contra cinc residències de Santa Coloma de Gramenet per la defunció d’interns per la Covid-19

La interlocutòria argumenta que no es pot establir “causalitat culpable entre la manca de mitjans i les defuncions”

El jutjat de primera instància 1 de Santa Coloma de Gramenet ha arxivat les diligències obertes contra cinc residències de la localitat per la defunció de diversos interns per la covid-19. La interlocutòria indica que la “irrupció abrupta” del coronavirus va “sobrepassar els mitjans materials i humans sobretot els primers mesos” i que la manca de PCR i elements de protecció individual “va derivar en caos i manca d’organització inicial”. Argumenta que de moment i sense nous elements no es pot “establir una relació de causalitat culpable entre la descrita falta de mitjans i les defuncions”. Conclou que “no resulta degudament justificada la perpetració del delicte que justifiqui l’obertura del procediment” i per això decideix arxivar-lo.

La interlocutòria indica que la policia va informar l’1 d’abril que les condicions de desinfecció i neteja eren “deficients” i l’ús de les mascaretes era “incorrecte”, mentre la situació era “desesperada” per l’oficina de relacions amb la comunitat i els centres indicaven que no tenien material sanitari. Afegeix que el 19 d’abril la situació era “greu” però “més controlada” perquè ja hi havia mascaretes i s’havien començat a fer tests.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia