Societat

PIMEC defensa una baixa per incapacitat temporal per cuidar els fills en quarantena

La patronal rebutja que s’impulsi un nou permís retribuït recuperable pel cost que suposaria per a les empreses

PIMEC defensa que el govern espanyol aprovi una baixa per incapacitat temporal per als treballadors que hagin de cuidar els fills amb covid-19 o que s’hagin de confinar. En un comunicat, la patronal de les pimes es mostra “absolutament en contra” d’implantar un nou permís retribuït recuperable, perquè considera que seria un cost per a les empreses “absolutament aliè” a les seves responsabilitats. De fet, la patronal indica que cal allargar fins a finals del 2021 el temps per compensar el permís retribuïble que es va donar durant el confinament total perquè moltes companyies no ho poden fer efectiu aquest any. “Sumar-hi ara un o més permisos seria impossible d’assumir per a les empreses, especialment les de menor dimensió”, diu PIMEC.

En un comunicat, PIMEC aposta per una baixa mèdica, i assegura que la perceptora hauria de ser “la unitat familiar”, ja sigui en casos de dos progenitors o de famílies monoparentals. Quan hi hagi dos progenitors que treballen, “haurien d’alternar la baixa en el temps, exercint-la en períodes iguals i no coincidents” excepte quan un dels dos sigui d’un servei essencial.

A més, la patronal proposa que la baixa distingeixi entre dos blocs: les famílies amb menors de sis anys i les que tenen fills de fins a 12. En el segon cas, PIMEC diu que no correspondria baixa mèdica si es pot teletreballar.

La patronal presentarà aquesta proposta en la propera reunió amb Treball i la resta d’agents socials, prevista per la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia