Societat

Societat

El pas del temporal deixa rècords de pluges

El temporal de pluja i vent que ahir va escombrar Catalunya va provocar rècords de precipitacions en algunes estacions meteorològiques, així com inundacions i esllavissades arreu del país. Dues persones van haver de ser rescatades quan el seu vehicle va quedar atrapat per l’aigua a la zona de la depuradora d’Avinyó, al Bages, i els bombers van haver d’atendre més de mig miler d’emergències. La intensa pluja va deixar fins a 150 litres per m² en localitats del Ripollès, el Berguedà, Osona i Bages. A l’estació meteorològica de Montesquiu es van registrar 140 litres, la major quantitat des que es va posar en marxa fa 20 anys i a Quar, 121, la xifra més alta en els seus 24 anys d’història. La majoria d’incidències es van produir a les comarques de Tarragona, a Lleida i a la Catalunya Central, la majoria per inundacions, caiguda d’arbres i incidents de trànsit sobretot per esllavissades. A les comarques de Girona la pluja també va ser molt intensa i a poblacions com Campdevànol va provocar diversos desperfectes, com a la piscina municipal que ha quedat clausurada.

Molts rius van experimental un notable augment del seu cabal, com el Gaià, que va superar el llindar d’alerta a Vilabella i va originar inundacions a parcel·les rústiques pròximes. També van créixer el Ter i el Llobregat, que va arribar als 460 metres cúbics per segon al seu pas per Balsareny, fet que va crear risc d’inundacions a zones baixes per la gran quantitat d’aigua que baixava de la capçalera. Com a conseqüència del temporal es va tallar el subministrament elèctric a 4.268 llars a la localitat de Corbera de Llobregat i a 678 abonats del Catllar. També va quedar interromput durant hores el trànsit ferroviari de FCG entre Manresa i Sant Vicenç. Les precipitacions perdran avui força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia