Societat

Rebrot de cancel·lacions d’actes i fires de tardor a les comarques gironines

El risc de contagi fa suspendre activitats multitudinàries i també la Carbonera a Forallac

Les fires i activitats socials que s’organitzen a inicis de tardor a les comarques gironines s’han contagiat de la tendència a les cancel·lacions de les de primavera i estiu, i les excepcions es reformularan cap a aforaments més petits i controlats. En les darreres hores s’han confirmat les anul·lacions d’esdeveniments multitudinaris, com ara la Fira Medieval de Peratallada, que estava prevista per als dies 3 i 4 d’octubre i que aplegava cada any milers de persones pels carrerons i places del poble històric. L’alcalde de Forallac, Josep Sala, també donava ahir per suspesos els actes al recinte de la Carbonera de Sant Climent de Peralta, que mobilitzaven molts veïns de l’Empordà i el Gironès per dinar o sopar plegats cada octubre.

Però n’hi ha moltes d’altres: a Salt no faran la Fira del Cistell, pels carrers del nucli antic, “davant la impossibilitat de poder garantir totes les mesures de seguretat” d’una mostra “de caràcter internacional”, cosa que encara ha dificultat més l’aplicació de les mesures contra la Covid-19. Sols hi haurà actes testimonials “per mantenir viva la mostra”: tallers escolars (que es faran directament als centres i no al parc Monar) i, com a mesura excepcional, la creació de tres obres ornamentals per part de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres que se situaran en tres punts diferents del barri vell el 2, 3 i 4 d’octubre, els dies que estava programada la 23a edició de la fira.

A les Planes d’Hostoles han cancel·lat la Fira del Joc Tradicional, que s’hauria celebrat el dia 26 d’aquest mes, en el marc de la festa de la Santa Espina. Pel que fa a la festa, es manté però concentrada en tan sols tres activitats, a la zona esportiva de l’antiga estació. En paral·lel, a l’Alt Empordà s’ha suspès finalment la Fira dels Indians de Cadaqués –que ja s’havia posposat del juny fins als dies 26 i 27 de setembre–. I tampoc no se salvarà la Ruta de Tapes de Roses, que del març havia saltat a la setmana del 30 d’octubre al 8 de novembre, per mirar d’estirar la temporada turística. Però davant la incertesa per les xifres de contagis i l’elevada participació d’establiments –l’any passat n’hi van participar 92, amb 193.000 tapes servides–, consistori i hostalers opten per prevenir riscos.

Sense Gala a Campdevànol

Finalment, al Ripollès, Molló ha anunciat la suspensió de la tradicional Fira de la Trumfa, que estava prevista per a aquest mateix dissabte. I l’Ajuntament de Campdevànol ha suspès la Gala –festa major–, que s’havia de fer del 19 al 22 d’aquest mes. Al municipi, per evitar qualsevol rebrot, també han suspès la Biennal del Metall, que s’havia de fer a l’octubre, una fira dedicada al món de la metal·lúrgia, un sector molt arrelat al municipi.(Amb informació de Lurdes Artigas, Ramon Estéban i Esteve Carrera)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia